Zeevruchtensoep recept

    Recept

    Delen
    Zeevruchtensoep

    Een man komt in een kroeg een paar biertjes drinken. Dan pakt hij opeens zijn oog uit z’n kas en gooit deze via de vloer, het plafond tegen het raam en z’n oog komt weer terug in z’n hand. De man naast hem kijkt ervan op maar zegt er niks van. 5 minuten later pakt die man weer zijn oog en gooit hem al ketsend door de kroeg weer tegen het raam en weer terug in z’n hand. Weer wordt er niks gezegd. Na de 3 derde keer vraagt de man naast m aan de bar: Waarom gooi je zo met je oog tegen t raam dan? Zegt de man: Ik kijk of m’n fiets nog buiten staat.

    Ingrediënten voor 6-7 personen:

    300 gr visfilet (kabeljauw of pangasius)
    500 gr zeevruchten
    150 gr uien
    100 gr rijst
    2-3 el zonnebloemolie
    zout
    zwarte peper

    Bereidingswijze:

    Voor deze soep heb ik volgende zeevruchten gebruikt: mosselen, garnalen, inktvis, octopus.

    Rijst gaarkoken

    Uien fijn snijden

    Vis in gemiddelde stukjes snijden

    Op zonnebloemolie  braden uien tot mooie kleur

    De visfilet toevoegen, braden 5 min

    2.5 l water toevoegen

    Wanneer het water begint te koken, zeevruchten toevoegen, zouten, peperen, nog 2-3 min laten zachtjes koken

    De rijst toevoegen , nog 2-3 min laten koken

    Smakelijk eten!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Goed basisreceptje!!! Probeer daar maar eens wat tomaten sap/stukjes bij te doen (al dan niet uit blik)…en fijn afkruiden! Hemels!!!

    Voeg je reactie toe