Zalmhapjes recept

    Recept

    Delen
    Zalmsoufflé

    Gentle-zacht, luchtig!
    Perfect voor een romantisch diner!

    Ingrediënten voor 10-12 stuk:
    * 500 g verse zalm of forel
    * 2 eiwitten
    * 300 ml room 33-35%
    * zout

    voor versiering:

    * Philadelphia of Almette (roomkaas)
    * kaviaar

    Bereidingswijze:

    De zalm in blokjes snijden

    Laten blenderen

    De eiwitten met het  snufje zout stijfkloppen

    Voeg de slagroom bij en klop het op tot de massa dik wordt

    Voeg de zalm toe en meng het voorzichtig, breng op smaak met zout en peper

    Zet de soufflé vormpjes voor het bakken.
    Siliconenvormpjes hoeft u niet smeren, maar de andere vormpjes moeten beolied worden.

    De vormpjes met de soufflé zet in een diep  bakplaat. In de bakplaat giet heet water tot het midden van de vormpjes met soufflé

    zalmsouffle-recept

    Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 35-40 min. Tijdens het bakken zal het soufflé eerst rijzen dan zakken. Het is normaal. Als uw soufflé klaar is, laat hem dan volledig afkoelen. Haal het eruit. Spuit roomkaas met de spuitzak op de hartjes. Versier met de kaviaar. Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe