Zalm uit de oven met kaviaarsaus

    Recept

    Delen

     

    Zalmmoten zijn heerlijk mals en rijk aan gezonde vetten. Bovenop brengt de  kaviaar een unieke smaak met zich mee.

    Ingrediënten:

     

    4 moten zalm, elk ca. 150 g
    1-2 limoenen
    zout
    peper

    saus:

    100 g rode kaviaar
    300 ml room 15-20%

     

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de limoen in schijfjes

     

    Leg de zalmmoot op een licht ingevet stuk aluminiumfolie, bestrooi die met peper en zout .

    Leg de limoenschijfjes erop

    Wikkel het daarna in de aluminiumfolie, leg in een ovenschaal. Zet het in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min

    Saus:

    Breng de room tot tegen het kookpunt op een zacht vuur. Laat die zachtjes 7-8 min koken. Laat het een beetje afkoelen.

    Voeg de kaviaar toe, meng het voorzichtjes.

    Serveer de zalm op warme borden met een lepel saus.

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe