Zalm met spinaziesaus

    Recept

    Delen

     

    Een overheerlijk snel zalmgerecht met een verrukkelijke saus.

    Ingrediënten:

    3 st zalm
    300 ml room 15-20%
    1 ui
    100 g spinazie
    1 limoen
    3 knoflookteentjes
    zout
    peper
    olie

    Zalm met spinaziesaus1

    Bereidingswijze:

    Wrijf de stukken zalm in met wat olijfolie en kruid langs beide zijden met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel. Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 25-30 min.

    Zalm met spinaziesaus2

    Snijd de knoflookteentjes in kleine blokjes.

    Zalm met spinaziesaus3

    Snijd de ui in blokjes.

    Zalm met spinaziesaus4

    Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.

    Zalm met spinaziesaus5

    Bak de ui en knoflook op een pan met een beetje olie.

    Zalm met spinaziesaus6

    Voeg de room erbij, laat zachtjes koken 2-3 min.

    Zalm met spinaziesaus7

    Voeg de spinazie toe en laat heel kort meestoven

    Zalm met spinaziesaus8

    Kruid met peper en zout. Haal van het vuur. Leg de zalm op een voorverwarmde bord, schenk de saus erover. Garneer met een schijfje limoen.

    Zalm met spinaziesaus9

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe