Zalm met spinaziesaus

Recept

Delen

 

Een overheerlijk snel zalmgerecht met een verrukkelijke saus.

Ingrediënten:

3 st zalm
300 ml room 15-20%
1 ui
100 g spinazie
1 limoen
3 knoflookteentjes
zout
peper
olie

Zalm met spinaziesaus1

Bereidingswijze:

Wrijf de stukken zalm in met wat olijfolie en kruid langs beide zijden met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel. Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 25-30 min.

Zalm met spinaziesaus2

Snijd de knoflookteentjes in kleine blokjes.

Zalm met spinaziesaus3

Snijd de ui in blokjes.

Zalm met spinaziesaus4

Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.

Zalm met spinaziesaus5

Bak de ui en knoflook op een pan met een beetje olie.

Zalm met spinaziesaus6

Voeg de room erbij, laat zachtjes koken 2-3 min.

Zalm met spinaziesaus7

Voeg de spinazie toe en laat heel kort meestoven

Zalm met spinaziesaus8

Kruid met peper en zout. Haal van het vuur. Leg de zalm op een voorverwarmde bord, schenk de saus erover. Garneer met een schijfje limoen.

Zalm met spinaziesaus9

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe