Recept
Een overheerlijk snel zalmgerecht met een verrukkelijke saus.
Ingrediënten:
3 st zalm
300 ml room 15-20%
1 ui
100 g spinazie
1 limoen
3 knoflookteentjes
zout
peper
olie
Bereidingswijze:
Wrijf de stukken zalm in met wat olijfolie en kruid langs beide zijden met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel. Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 25-30 min.
Snijd de knoflookteentjes in kleine blokjes.
Snijd de ui in blokjes.
Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.
Bak de ui en knoflook op een pan met een beetje olie.
Voeg de room erbij, laat zachtjes koken 2-3 min.
Voeg de spinazie toe en laat heel kort meestoven
Kruid met peper en zout. Haal van het vuur. Leg de zalm op een voorverwarmde bord, schenk de saus erover. Garneer met een schijfje limoen.
Smakelijk!