Wortelensalade recept

    Recept

    Delen
    Wortelensalade

    Wortelen bevatten zeer veel beta-caroteen dat deel uitmaakt van de groep van de carotenoiden. Als een van de weinige carotenoiden kan beta-caroteen in het lichaam worden omgezet in vitamine A. Daarom wordt het ook pro-vitamine A genoemd.
    Vitamine A komt ook als dusdanig voor in de voeding, namelijk in dierlijke producten zoals lever, boter, vis, (half)volle melk en melkproducten en eidooier.

    Ingrediënten:

    witte brood 200-300gr
    300 gr kaas
    250 gr wortelen
    2 teentjes knoflook
    mayonaise

    Bereidingswijze:

    Brood in blokjes snijden

    In de pan met een beetje boter laten bakken

    Wortelen fijn raspen

    Kaas raspen

    Wortelen, kaas en blokjes brood samen mengen ( ik raad aan om brood op het laatste moment toe te voegen zodat die nog krokant blijft)

    Knoflook door de knoflookpers te persen en toevoegen

    Mayonaise toevoegen, goed mengen. Ik heb salade met bloemetjes van kaas geversierd.

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe