Witte kool casserole recept

Recept

Delen
Witte kool casserole

Witte kool is rijk aan Vitamine B6. Die hebben we nodig voor de aanmaak van nieuw bloed. Ze speelt ook een belangrijke rol in onze stofwisseling en bij de werking van ons zenuwstelsel.

Ingrediënten:

* 700 gr witte kool
* 500 gr varkensgehakt of kalfsgehakt
* 200 gr uien
* 200 gr wortelen
* 500 gr zure room(10-20%)
* 200 gr kaas (hard)
* zout
* peper
* olie

Bereidingswijze:

Ui fijn hakken

De wortelen raspen

Witte kool fijn snijden of raspen

Ui laten bakken met wat olie

Het vleesgehakt toevoegen, zouten, peperen en laten bakken 15 min

De wortelen laten bakken met wat olie

Witte kool toevoegen, zouten en stommen onder een deksel 15-20 min

De kaas fijn raspen

In een bakvorm de helft van gebakken kool leggen

Met zure room smeren

Het vleesgehakt erop, gelijk maken

Met zure room smeren

De rest van witte kool erop

Met zure room smeren

Bestrooien met geraspte kaas

In de oven zetten op 180° voor 25-30 min. Als het klaar is, laat het een beetje afkoelen en snij in porties.

Eet smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

4 reacties Commentaar verbergen

Voeg je reactie toe