Recept
Witte kool is rijk aan Vitamine B6. Die hebben we nodig voor de aanmaak van nieuw bloed. Ze speelt ook een belangrijke rol in onze stofwisseling en bij de werking van ons zenuwstelsel.
Ingrediënten:
* 700 gr witte kool
* 500 gr varkensgehakt of kalfsgehakt
* 200 gr uien
* 200 gr wortelen
* 500 gr zure room(10-20%)
* 200 gr kaas (hard)
* zout
* peper
* olie
Bereidingswijze:
Ui fijn hakken
De wortelen raspen
Witte kool fijn snijden of raspen
Ui laten bakken met wat olie
Het vleesgehakt toevoegen, zouten, peperen en laten bakken 15 min
De wortelen laten bakken met wat olie
Witte kool toevoegen, zouten en stommen onder een deksel 15-20 min
De kaas fijn raspen
In een bakvorm de helft van gebakken kool leggen
Met zure room smeren
Het vleesgehakt erop, gelijk maken
Met zure room smeren
De rest van witte kool erop
Met zure room smeren
Bestrooien met geraspte kaas
In de oven zetten op 180° voor 25-30 min. Als het klaar is, laat het een beetje afkoelen en snij in porties.
Eet smakelijk!
4 reacties Commentaar verbergen
Dat maak ik ook vaak klaar en het lekkerste is om dit ’s avonds laat te eten
Dat is een diner waar je trots op mag zijn!
Zo lekkerrrr
het is echt lekker…bedankt voor recept……