Witte kool casserole recept

    Recept

    Delen
    Witte kool casserole

    Witte kool is rijk aan Vitamine B6. Die hebben we nodig voor de aanmaak van nieuw bloed. Ze speelt ook een belangrijke rol in onze stofwisseling en bij de werking van ons zenuwstelsel.

    Ingrediënten:

    * 700 gr witte kool
    * 500 gr varkensgehakt of kalfsgehakt
    * 200 gr uien
    * 200 gr wortelen
    * 500 gr zure room(10-20%)
    * 200 gr kaas (hard)
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    Ui fijn hakken

    De wortelen raspen

    Witte kool fijn snijden of raspen

    Ui laten bakken met wat olie

    Het vleesgehakt toevoegen, zouten, peperen en laten bakken 15 min

    De wortelen laten bakken met wat olie

    Witte kool toevoegen, zouten en stommen onder een deksel 15-20 min

    De kaas fijn raspen

    In een bakvorm de helft van gebakken kool leggen

    Met zure room smeren

    Het vleesgehakt erop, gelijk maken

    Met zure room smeren

    De rest van witte kool erop

    Met zure room smeren

    Bestrooien met geraspte kaas

    In de oven zetten op 180° voor 25-30 min. Als het klaar is, laat het een beetje afkoelen en snij in porties.

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe