Recept
Gelei bekomt men door het sap van de vruchten met suiker te laten koken tot het opstijft bij het afkoelen.
Ingrediënten:
200 ml aardbeien sap
200 ml melk
4 blaadjes gelatine
suiker op smaak
Bereidingswijze:
Gelatine laten opwarmen maar niet koken
In de aardbeiensap de helft van gelatine toevoegen ( mag ook sap van andere bessen gebruiken)
Suiker in de melk toevoegen en de rest van gelatine
Op de boden van de vormpjes aardbeiensap gieten ongeveer 0,5-1cm diep en laten in de koelkast stijf worden
Daarna melk bovenop gieten ook 0,5-1 cm dik, in de koelkast laten stijf worden
En zo totdat de vormpjes tot bovenrandje zullen gevuld worden, elke laag in de koelkast laten stijf worden
Smakelijk!
4 reacties Commentaar verbergen
Ik wil dit zeker uitproberen, het ziet er mooi uit.
Origineel,
morgen zal ik ’t voor kinderfeestje doen
Yummie!Daar wordt je vrolijk van!
Heerlijk recept