Heerlijke Wentelteefjes Met Kaneelsuiker
Voor groot en klein, dit is een heerlijke ontbijt recept. Vooral lekker als hele gezin bij elkaar is, op luie zondag ochtenden.
Ingrediënten
3 Ei
3 etl Bruine Suiker
1 tl Kaneel
1 zakje Venillesuiker
1 snufje zout
3 etl Ricotta
250 ml Melk
500 g Aardbei
250 g Blauwe Bes
9 sneetjes BroodOud brood is beter dan vers
1 etl Kokosolie
Recept
Delen
Stappen
| Wij beginnen door eerst alle ingredienten bij elkaar te nemen. Alles verloopt vlotter als u niet telkens de koelkast in moet duiken op zoek naar volgende ingredient. |
| Breek in een diepe kom eieren. Voeg daar helft van kaneel, sneufje zout en vanille suiker toe. Voeg daarna melk toe en klop het op tot homogeen mengsel. |
| Meng de rest van kaneel en bruine suiker in een platte bord. Zet het apart, nadat wij wentelteefjes hebben gebakken hebben, gaan wij die hierin doppen. |
| Doe volle eetlepel kokosolie in de pan. |
| Snijd uw brood in driehoekjes. Doop het daarna in eimengsel. Brood moet goed nat worden maar niet te lang blijven liggen in eimengsel anders gaat het uiteenvallen. |
| Bak uw wentelteefjes goudbruin aan. Haal ze eruit en laat ze op een plat bord met een stukje keukenrol opzij staan tot u alle wentelteefjes hebt gebakken. |
| Eens u klaar bent met bakken kunt u alle wentelteefjes in mengsel van bruine suiker en kanneel dopen. Als u ze iets minder zoet wilt kunt u het langs een kant doen. |
| Voor een heerlijk frisse zomerse toets kunt u wentelteefjes smeren met ricotta met daarbovenop een laagje aardbeien. Sluit uw zomerse boterham met nog een wentelteefje en een laagje aardbijen bovenop voor versiering. Dezelfde stappen kunnen gedaan worden met blauwe bessen of in combinatie van aardbeien met blauwe bessen. Geniet van uw heerlijke ontbijt van wentelteefjes met kaneelsuiker! |
Amateur kok met heel veel passie en liefde voor verse ingrediënten