Vleespasteitjes recept

    Recept

    Delen
    Vleespasteitjes recept

    Heel makkelijk om te bereiden en ontzettend lekker !

    Ingrediënten voor 30-35 pasteitjes 8-10 cm lang :
    Voor deeg:

    0.5 kg bloem
    2 eieren
    60 g gesmolten boter
    100 ml lauw melk
    2 el suiker
    0,5 tl zout
    100 ml lauw water
    1 pakje (11g) droge gist
    een losgeklopt ei om te bestrijken

    Vleesinvulling:

    400 g gemengd gehakt
    1 fijn gesneden ui
    1 ei
    3-4 el melk
    zout
    peper

    Bereidingswijze:

    Vlees invulling : het vleesgehakt met ei, ui, melk, zout en peper goed mengen en laten een half uur in de koelkast staan.

    Een slap deeg bereiden van de lauwe melk, een ei, de gist, de suiker en een deel van de bloem. 10 minuten laten rijzen.
    De gesmolten boter, het zout en de overige bloem toevoegen, goed kneden en 25 à 35 min. laten rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.

    Dan 0,5 cm dik rondjes uitrollen, een eetlepel van vlees invulling op het midden plaatsen.
    De rondjes met een schepje vulling ertussen dubbelvouwen en goed dichtknijpen.

    Bestrijk ze dan met een losgeklopt ei en bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven 15 minuten op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    Het is een recept dat mijn Russische vriendin altijd met heel veel gevoel en liefde voor mij klaarmaakt

    Voeg je reactie toe