Vleespastei recept

    Recept

    Delen
    Vleespastei

    Twee oudere mensen zitten op zaterdagavond samen voor de televisie. Jef zegt, ik ga even naar het cafe een pintje pakken. Das goed. zei Jeaninne, maar tegen 1u terug thuis he, we moeten morgen naar de mis. Jaja! zei Jef en hij was vertrokken. In het cafe zaten toevallig nog vrienden van Jef en ze begonnen te kaarten. Rond 6 uur ’s morgens komt Jef terug thuis en net op dat moment slaagt de koekkoek 6uur aan. Plots hoort Jef Jeaninne vanuit de slaapkamer roepen: Zeg Zuiplap! Weet jij wel hoelaat het is? Tuurlijk! zegt Jef. De koekkoek heeft net 6 keer gezegd dat het 1u is.

    Ingrediënten:

    Deeg:
    200 gr mayonaise
    200 gr zure room
    350-400 gr bloem
    3 eieren
    1 p. bakpoeder
    zout

    Vulling:
    300 gr vlees (varken, rund, kip, kalkoen)
    400 gr aardappelen
    prei
    zout, peper

    Bereidingswijze:

    Mayonaise met zure room mengen

    Eieren toevoegen, zouten, mengen

    Bloem en bakpoeder toevoegen en deeg kneden (het moet niet dik zijn). Laat het deeg minimaal een half uur reizen.

    Vulling klaar maken:

    prei fijn snijden

    Het vlees in kleine blokjes snijden

    Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden

    Aardappelen, prei en vlees mengen, zouten en peperen

    De grote helft van het deeg in een  beboterde bakvorm (diameter van mijn bakvorm 26 cm) doen,  (gemakkelijker met natte handen).

    De vulling op het deeg leggen

    Leeg de rest van het deeg erop.

    Zet ‘h in de oven op 180° voor 1 uur.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    Ik had al eerder zo iets gegeten, ongeveer 50 jaar geleden in Rusland. Maar nu heb ik eindelijk het echte receptje. Heel erg bedankt.

    Voeg je reactie toe