Vleespastei recept

    Recept

    Delen
    Vleespastei

    Een gezin heeft duur gedineerd in een chick sterrenrestaurant. Er blijft nogal wat over van het eten. De vader wenkt de ober en vraagt: “Kunt u de restjes in een zakje doen voor de hond?” “Hoi, hoi, hoi,” roept kleine Jantje, “we krijgen een hondje.”

    Deeg:

    1 ei
    200 ml water
    300 g bloem
    1 eetlepel olie.

    Alles samen mengen en deeg maken. Goed kneden. En laten enkele uren in de koelkast rusten. (tip: maak het beste deze deeg ’s avonds om volgende dag te kunnen gebruiken).

    Vulling:

    50/50 (zoveel gehakt als ui),
    500g vleesgehakt
    2-3 grote uien.

    ui fijn snijden, zout en peper toevoegen en laten 10 minuutjes rusten.

    Deeg verdelen in gelijke stukken en uitrollen, leg het gehakt  op de helft van uitgerolde stuk, plooi het samen en knijp de randen dicht.


    Bak in verhitte olie aan beide kanten tot die mooie gouden kleur krijgen.


    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    hallo, ik ben een asiatische vrouw,en ik maak dit recept zelf en ik vind heel lekker,en ik wil zeggen dat jullie alemaal het ook eens moeten proeven.En de chefkok van die recept een dankuwel.

    Voeg je reactie toe