Vleesbroodjes met witte kool recept

    Recept

    Delen
    gehaktbroodjes met witte kool

    Ingrediënten voor 4 personen:

    * 400 gr witte kool
    * 500 gr gemengde gehakt
    * 200 gr gekookte rijst
    * 150 gr uien
    * 250 gr zure room (10-20%)
    * 250 gr tomatenpuree (of ketchup)
    * paneermeel
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    Verwijder het witte middengedeelte van de witte kool. Dan snijd die  in kleine vierkantjes  (1×1 cm)

    Doe de kool in een grote pot en voeg er kokend water aan toe. Kruid met zout en laat gedurende 15 min staan

    Water afgieten en laten uitlekken.

    Ui fijn snijden

    De kool, gehakt, gekookte rijst en de ui mengen , zouten en peperen

    Van het mengsel kleine broodjes vormen en door paneermeel halen

    Zure room en tomatenpuree mengen

    Vleesbroodjes op een beetje olie  aan beide kanten bakken tot het goudbruin  (niet gaar!)

    In een ovenschaal leggen

    Het mengsel van zure  room en tomatenpuree erop. In de oven zetten voor 40-45 min op 180° C.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe