Vleesballetjes met vulling in tomatensaus

    Recept

    Delen
    Vleesballetjes in tomatensaus

    Heerlijke, zachte, sappige vleesballetjes met een zachte vulling.

    Ingrediënten voor 15-18 vleesballetjes:

    * 200 g rode bonen uit blik
    * 150 g uien
    * 500 g gekruid gehakt
    * 1 ei
    * 700 g gepelde tomaten of vers
    * 5-6 takjes tijm
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    Spoel bonen uit blik wel even af. Mixer die fijn.

    Snijd de ui in kleine blokjes en bak het met een beetje olie tot de ui doorzichtig en zacht is.

    Meng de ui en bonen samen, Breng het op smaak met zout en peper.

    Pel de tomaten en snijd ze in stukken, doe ze in een blender en mix die.

    Voeg één ei in het gehakt, meng goed

    Vorm van het gehakt een rond stuk

    leg een beetje vulling in het midden van het vlees

    Vorm een balletje

    Vet de ovenschotel in met olie. Doe de gehaktballetjes erin.

    Schenk de gekruide tomatensaus erover.

    leg de takjes tijm erop en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bak de schotel in het midden van de oven nog 45-50 min op 180° zonder deksel

    Garneer met rijst of aardappelen

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe