Vleesballetjes met cocktailsaus recept

    Recept

    Delen

    De beste garnituur voor vleesballetjes in cocktailsaus is aardappelpuree of frietjes.

     

    Ingrediënten:

     

    500 g gemengd gehakt
    100 g rijst
    1 broodje
    melk
    zout, peper

     

    Voor saus:

    350 g ketchup
    350 zure room
    zout
    peper

     

    Bereidingswijze:

    Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

    Laat het brood minimaal een half uur in de melk weken

    Laat het broodje uitlekken en meng met het vlees

    Voeg de gekookte rijst toe, kruid af met zout, peper en meng alles goed door elkaar

    Meng de zure room en ketchup door elkaar en breng op smaak met zout en peper

    Van het gehakt maak de gelijke balletjes, maak ze mooi rond

    Leg ze in een ovenschaal, giet er de saus  over. Verwarm de oven tot 180°. Zet de ovenschaal  in de hete oven voor 40-45 min

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe