Recept
Dit recept voor viskoekjes is ongelooflijk heerlijk. Je kan de viskoekjes namelijk serveren als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht. Serveer bij de viskoekjes komkommersalade en citroen als je ze als hoofdgerecht serveert. Het meeste garnituur aan de viskoekjes is de aardappelpuree.
Ingrediënten:
500 g witte visfilet (kabeljauw, tonijn, pangasius )
150 g gekookte rijst
50 g wit brood
melk
verse kruiden (ik heb bosuitjes gebruikt)
paneermeel
zout
peper
olie
Bereidingswijze:
Pureer de vis in de keukenmachine
Week het witte brood in melk (ong. 7-10 min)
Snijd de bosuitjes fijn
Meng alle ingrediënten tot het glad geheel
Verdeel nu het mengsel in 16 gelijke porties. Vorm dan met vochtige handen afgeplatte balletjes. Haal ze door het paneermeel
Zet een pan op hoog vuur en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie
Bak de viskoekjes aan beide kanten goudbruin(10 min aan elke kant)
Smakelijk!