Recept
Vis levert onder meer B-vitamines en mineralen en goed verteerbaar eiwit. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren. Deze helpen hart- en bloedvaten gezond te houden. Ook zijn ze belangrijk voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen bij baby’s. Daarom adviseert het Voedingscentrum twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis, zoals haring of zalm.
Ingrediënten:
500 gr visfilet (alle vis is goed)
2 eieren
250 ml melk
5 eetlepels ketchup
zout
peper
olie
Bereidingswijze:
Vis in stukjes snijden
Zouten, peperen en 30 min laten rusten
Vis laten bakken aan beide kanten, ongeveer 3-5 min elke kant
Eieren opkloppen, zouten en peperen
Melk toevoegen, mengen
Ketchup toevoegen, mengen
Vis in de bakvorm plaatsen
Vis met de saus overgieten, in de oven plaatsen op 180°C voor 30 min
In porties snijden.
Smakelijk!
8 reacties Commentaar verbergen
Heerlijk, ik ga dit maken.
Bedankt
Dit ziet er zo lekker uit!!!
bijzonder zacht en lekker
bedankt
Dit heb ik gisteren gedaan, was superlekker en ook gezond
Zacht, sappig!
Dankuwel
Ik wou vragen of ik tomaatjes ipv ketchup mag gebruiken
Bedankt vooral
Beste Sven,
natuurlijk, dat mag u wel. Dan zal u een andere smak krijgen maar ook heel lekker.
Is het een soort van viscake? Bedankt