Vegetarische lasagne recept

    Recept

    Delen
    Vegetarische lasagne

    Overheerlijke lasagne op basis van tomatenpastasaus, aubergines, paprika, mozzarella en pesto!

    Ingrediënten voor 6 personen:
    2 middelgrote aubergines
    grof keukenzout
    2 el olijfolie
    2 rode paprika’s
    370 g tomatenpastasaus uit een flesje
    250 g lasagnevellen
    75 g geraspte mozzarella
    130 g pesto
    40 g geraspte Parmezaanse kaas

    Witte saus:
    zie in categorie “Sauzen recepten”

    Bereidingswijze:

    – Vet een ovenschaal met een inhoud van 2 l in.

    – Snijd de ongepelde aubergines in plakjes van 1 cm. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 min staan. Verwarm de oven tot 190-200°

    – Was de aubergines met koud water af, laat ze afdrogen.Bestrijk ze met olie en leg ze in een enkele laag op twee bakplaten. Bak ze 20 min in de oven gaar.

    – Snijd de paprika’s in vieren, verwijder zaad. Rooster de paprika’s onder de griel met de buitenkant naar boven (het vel moet beginnen zwart te worden). Stop de paprika’s in een plastic, pel het vel eraf en snijd dan in dikke repen.

    – Doe een derde deel van de pastasaus in de beoliën ovenschaal. Leg 1/3 deel van de lasagnevellen erop, dan 1/3 deel van de saus, de 1/2 van de aubergines, de helft van de mozzarella, herhaal deze lagen met lasagnevellen, de rest van de saus alle paprika, de rest van mozzarella en aubergine. Spreid de pesto over de aubergine uit en doe er de witte saus daarover. Bak de lasagne 30 min in de oven op 180° onder een deksel . Doe het deksel weg, strooi de Parmezaanse kaas eroverheen, laat nog 30 min bakken tot mooi goud kleur. Haal uit de oven en laat nog 5 min zonder deksel staan. Dan dien het op.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe