Recept
Varkensvlees met mandarijnen is ontzettend lekker, eenvoudig en feestelijk gerecht. Rozemarijn geeft een unieke smaak van pijnbomen, mandarijnen zijn waarschijnlijk de meest lekkere en gezonde vruchten.
Het vlees wordt sappig, mals, zacht.
Voor de ideale garnituur past goed aardappelpuree of gekookte rijst.
Ingrediënten voor 5-6 personen:
700 g varkensvlees of kipfilet
500 g mandarijnen
3-5 takjes rozemarijn
3 kruidnagels
olie
zout
peper
Bereidingswijze:
Het vlees in blokjes snijden
Mandarijntjes schillen en in plakjes snijden
Het vlees met olie laten 10-12 min bakken onder de deksel
Mandarijntjes toevoegen en voorzichtig mengen, laten nog 10 min bakken onder de deksel
Voeg nog rozemarijn en kruidnageltjes toe, kruid met zout en peper. Laat nog 3-5 min onder deksel op het klein vuur.
Smakelijk!