Varkensvlees met mandarijntjes recept

Recept

Delen
Varkensvlees met mandarijntjes

Varkensvlees met mandarijnen is ontzettend lekker, eenvoudig en feestelijk gerecht. Rozemarijn geeft een unieke smaak van pijnbomen, mandarijnen zijn waarschijnlijk de meest lekkere en gezonde vruchten.
Het vlees wordt sappig, mals, zacht.
Voor de ideale garnituur past goed aardappelpuree of gekookte rijst.

Ingrediënten voor 5-6 personen:

700 g varkensvlees of kipfilet
500 g mandarijnen
3-5 takjes rozemarijn
3 kruidnagels
olie
zout
peper

Bereidingswijze:

Het vlees in blokjes snijden

Mandarijntjes schillen en in plakjes snijden

Het vlees met olie laten 10-12 min bakken onder de deksel

Mandarijntjes toevoegen  en voorzichtig mengen, laten nog 10 min bakken  onder  de deksel

Voeg nog rozemarijn en kruidnageltjes toe, kruid met zout en peper. Laat nog 3-5 min onder deksel op het klein vuur.

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe