Varkensvlees met mandarijntjes recept

    Recept

    Delen
    Varkensvlees met mandarijntjes

    Varkensvlees met mandarijnen is ontzettend lekker, eenvoudig en feestelijk gerecht. Rozemarijn geeft een unieke smaak van pijnbomen, mandarijnen zijn waarschijnlijk de meest lekkere en gezonde vruchten.
    Het vlees wordt sappig, mals, zacht.
    Voor de ideale garnituur past goed aardappelpuree of gekookte rijst.

    Ingrediënten voor 5-6 personen:

    700 g varkensvlees of kipfilet
    500 g mandarijnen
    3-5 takjes rozemarijn
    3 kruidnagels
    olie
    zout
    peper

    Bereidingswijze:

    Het vlees in blokjes snijden

    Mandarijntjes schillen en in plakjes snijden

    Het vlees met olie laten 10-12 min bakken onder de deksel

    Mandarijntjes toevoegen  en voorzichtig mengen, laten nog 10 min bakken  onder  de deksel

    Voeg nog rozemarijn en kruidnageltjes toe, kruid met zout en peper. Laat nog 3-5 min onder deksel op het klein vuur.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe