Vanille en chocolade-ijs recept

    Recept

    Delen

     

    Erg lekker ijs! U kunt experimenteren met vullingen – voeg gehakte noten of gesneden fruit…

    Ingrediënten:

    200 ml room 33-35%
    250 g Mascarpone
    3 eieren
    150 g suiker
    200 g chocolade naar uw wenst
    3 koffielepels cacaopoeder
    1 vanillestokje

     

    Bereidingswijze:

     

    Chocolade au bain-marie smelten

    Giet 1 tl in elk vormpje. Verspreid met een klein kwastje de chocolade over de binnenkant van het vormpje, zodat die geheel bedekt is. Zet in de koelkast voor 30 min.

    Koel deze room voor je deze opklopt tot stevige slagroom

     

    Meng de slagroom met Mascarpone

    Scheid eiwit van eigeel. Meng de suiker en het eigeel onmiddellijk. Voeg het mengsel toe aan de slagroom met Mascarpone

    Klop de eiwitten met een mixer met gardes schuimig

    Voeg de eiwitten toe aan de mix van de slagroom, Mascarpone en eigeel

     

    Snijd de vanillestokje overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.

     

    Deel  romige massa in twee gelijke kommen. Voeg de cacao toe in een deel en meng dit goed door

    Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag in de tweede kom

    Vul de vormpjes half met het vanille en chocomengsel. Zet in de diepvries voor 30 min

    Vul dan de rest  van het roommengsel omgekeerd (wit op zwart, zwart op wit). Vul dan de rest van het mengsel tot bijna bovenaan.

    Giet de rest van de warme choco erop, maak gelijk. Zet in de diepvries voor 4-5 u.

    Haal de klaargemaakte ijsjes uit de vormpjes en eet ze smakelijk!

     

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe