Valentijnstaart recept

    Recept

    Delen

    Deze taartjes zijn erg lekker, met een lichte citrussmaak.

    Ingrediënten voor 7-9 personen:

     

    deeg:

    100 g suiker
    100 melkboter
    2 eieren
    1 sinaasappel
    1 limoen
    1 tl bakpoeder
    120-150 g bloem

    crème:

    200 ml room 33-35%
    150 г mascarpone (of Almette)
    50 g suiker

     

    ook:

    fruit en bosbessen naar uw smaak

     

    Bereidingswijze:

    Rasp of snijd met een speciale mes de schil  van de limoen en van de sinaasappel

     

    en pers de vrucht uit (100 ml genoeg)

     

    Meng de boter en suiker tot een luchtige, lichtgele massa.

     

    Voeg de eieren, fruitsap toe

     

    Voeg de schil toe aan het mengsel

     

    Zeef de bloem en voeg ze toe aan het mengsel. Voeg ook het bakpoeder toe en laat het zachte deeg even mengen.

    Leg het deeg in de hart-vormpjes 0,5-1 cm dik. Verwarm de oven voor op 180°, zet daar de vormpjes in voor 15-18 min

     Crème:

    Klop de slagroom op met de suiker. Voeg Mascarpone of Almette  bij.

     

    Smeer het deeg in met de crème

    Versier met de verse bosbessen en met een paar blaadjes munt.

     

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Deze week eens aan de slag ;)Site ziet er trouwens ook super uit. En echt zo veel verschillende recepten, je weet bijna niet waar je moet beginnen!

    Voeg je reactie toe