Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/howto133/public_html/besterecepten.nl/wp-content/themes/n/functions.php on line 73
Tomatensaus - Beste Recepten

Tomatensaus

    Recept

    Delen
    Tomatensaus

    Met geroosterde, verse tomaten.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    6 pruimtomaten (520-550 g)
    1 el olijfolie
    1 teentje geplette knoflook
    2 tl bruine suiker
    1 el balsamicoazijn
    20 g boter
    1 rode ui, gesnipperd
    125 ml water
    60 ml droge rode wijn
    1 el tomatenpuree
    3 el gehakte peterselie
    8-10 basilicumblaadjes

    Bereidingswijze:

    – De azijn, suiker, knoflook en olie meng in een kan, roeren tot de suiker opgelost is

    – Leg de tomatenhelften in een middelgrote vuurvaste schaal. Besprenkel ze met het azijnmengsel. 50 minuut bakken in de hete oven 220° tot de tomaten bruin en zacht zijn.

    – Haal de tomaatjes uit de schaal. Smelt in deze schaal de boter, voeg de ui bij en fruit deze al roerend tot het zacht is.

    – Leg de tomaten terug in de schaal, roer er het water, de wijn en de puree doorheen. Breng dit aan de kook en laat het 10 min doorkoken. Roer er vlaak voor het opdienen de peterselie en basilicum doorheen. Serveer met hete pasta.

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe