Recept
Niets is lekkerder dan eigengebakken taart en gebak.
Ingrediënten:
Deeg:
* 200 g suiker
* 200 g boter of margarine
* 5 eieren
* 200 ml zure room (20-25%)
* 300 g bloem
* 1 pakje bakpoeder (15 gram)
* 3-4 eetlepels cacaopoeder
Crème:
* 200-300 ml zure room (30-40%)
* 150 g suiker
* 1 pakje vanille suiker
Glazuur:
* 50 g boter
* 5 eetlepels melk
* 5 eetlepels suiker
* 3 eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze:
Boter met suiker mengen

Eieren toevoegen en mengen

Zure room toevoegen en mengen.

Bakpoeder en bloem toevoegen en goed mengen.

Het deeg in twee gelijke delen verdelen, in een deel cacaopoeder toevoegen en goed mengen

Bakvorm beboteren. In het midden van de bakvorm 1-2 eetlepels van het donkere deeg doen.

In het midden van het donkere deeg 1-2 eetlepels witte deeg doen.

Daarna in het midden van het witte deeg opnieuw donkere 1-2 eetlepels doen, e.z.v.

Zolang doorgaan tot het deeg op is.
In de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen, bakken 35-40 min. Laten afkoelen en in twee horizontaal doorsnijden.

Voor de crème:
zure room opkloppen met suiker en vanillesuiker.

Eerste laag met crème smeren.

Bovenste laag erop leggen.

Voor glazuur:
Boter laten smelten. Melk, suiker en cacaopoeder toevoegen, laten koken roerend, tot glazuur begint dikker te worden.

Taart met glazuur smeren en versieren

Ik heb de taart met de suikerpoeder bestrooid en met gesmolten chocolade versierd.

Smakelijk!
46 reacties Commentaar verbergen
Zo eenvoudig maar zo heerlijk!
Super lekker! Ga zo door met je weblog!
Het ziet er heerlijk uit hoor.
Zo,dat is weer eens flink wat anders.
Ik wacht tot vanavond, want ik ga dit taartje ’s avonds bakken
Dank u voor receptje
Ohhhhh,als ik dit lees loopt water in mijn mond
Dat ziet er heerlijk uit!
wat voor mooi website heb ik gevonden!
Gisteren gemaakt, hij moest bij mij alleen iets langer in de oven en dan…
Heerlijk!
Ziet er ongelooflijk lekker uit!
Hoeveel cm is deze siliconen bak””blik”?
Het ziet er inderdaad onwijs lekker uit…..
Beste Faatje, deze siliconen bak is 26cm in diameter.
Klopt het dat je de taart door de midden moet snijden om 2 lagen te krijgen?
heel handig zo met die plaatjes erbij.
Ja, klopt, de taart door de midden snijden.
Veel kookplezier!
Je hebt ipv. versierd, geversierd xD
Maar verder het ziet er heel lekker uit, en ga het dus cker uitproberen. Xx
Moet je het eerst een tijdje laten afkoelen voordat je het door midden gaat snijden?
Ja, zeker 20- 30 min laat het afkoelen
hoeveel gram bakpoeder heb je nodig? ik kan het alleen in zakjes vinden en niet in pakjes
gr Kelly
kelly, een pakje bakpoeder = 14-15 g
Bedankt!
Ik ga hem nu maken voor de verjaardag van mijn moeder
Een heerlijke taart !!! De hele familie zat te smullen ! Dank u wel !
Een heerlijk recept! En gelukkig niet zo moeilijk om te maken, haha.
kun je voor het beslag ook moscovisch beslag gebruiken?
Lis, omdat het moscovische beslag een heerlijk luchtige structuur heeft en zeer ‘mals’ is te consumeren, kunt u dit ook voor het beslag wel gebruiken.
Veel bakplezier!
Ik ben nu halvewege de taart, maar het beslag is veel te dik, het loopt niet mooi uit… Hoe kan ik het beslag dunner krijgen?
Maartje, het beslag hoeft niet vloeibaar te zijn. Anders mag u nog 1 ei toevoegen. Veel bakplezier!
Ik heb de cake gisteren gemaakt maar het liep uit de hand met de creme. Je zegt zure room opkloppen. Maar zure room is toch in g. Ik koop die in kleine soort pakjes die op vla lijken. Maar chef kok jij hebt staan ml. Mijn vraag is dan moet je een andere zure room gebruiken dan bij de deeg. Want ik heb de room gebruikt die voor de deeg moet. Het kwam bij mij heel waterig uit waardoor de cake klonterig werd. Wat kan ik het beste doen?
wrm is de taart zo klein als ie uit de oven komt ?
Mooi recept!
Alleen niet zo glad als op de foto.
straks lekker proeven
Beste kokster, het is beter de zure room van 30-33% voor de crème te gebruiken. Veel bakplezier!
Ik heb in de deeg stukjes banaan toegevoegd en zo gebakken maar dan zonder crème en glazuur, het was ook heel lekker, wij hebben die nog warm opgegeten.
Bedankt voor het recept.
Dat ziet er lekker en niet te moeilijk uit, ga ik ook eens proberen !!!
Hallo,
Ziet er heerlijk uit.
Hoe krijg je dat zebra effect. Moet je het tweede deel er andersom op neerleggen??
U hebt gelijk. Ik wens u veel bakplezier en een zeer smakelijke taart!
Moet je voor het deeg en de creme echt zure room gebruiken of is gewone room ook goed. Ik vind zure room maar in één percentage vetgehalte… Waarom staat de room één keer in g en één keer in ml beschreven? Gaat het om andere room???
Beste Lien, het gaat over zure room, voor het deeg mag je zure room 20-25% gebruiken, voor de crème- zure room 30-40%. Veel bakplezier!
Heerlijk ga het zeker proberen >3 love you receptjes
Ik heb nog nooit zon onduidelijk recept gezien, ik krig t niet voor elkaar
ik snap niet wat er wordt bedoelt met tweede laag erop doen kan iemand dat uitleggen
hallo,
voor mijn vriendin wil ik een roze taart maken hoe krijg je die kleur?
groetjes Robin
Robin, je kan verschillende kleurstoffen voor de taart online kopen
Veel bakplezier
maakt het vetpercentage veel uit?
Bedankt voor je recept ik hem uit proberen
Hallo chefkok,
Ik heb vandaag de taart gemaakt.
Maar mijn deeg is niet zo dik geworden als het moest zijn!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Xx
Hayat
ik wil die taart maken,
maar de percentage die achter de 2 soorten room staan.
staan die gewon in het schap bij elke supermarkt?
Heeyy
Top recept, ik ga dit meteen maken! Groetjes sally