Taart “Zebra” recept

    Recept

    Delen
    Taart Zebra

    Niets is lekkerder dan eigengebakken taart en gebak.

    Ingrediënten:

    Deeg:
    * 200 g suiker
    * 200 g boter of margarine
    * 5 eieren
    * 200 ml zure room (20-25%)
    * 300 g bloem
    * 1 pakje bakpoeder (15 gram)
    * 3-4 eetlepels cacaopoeder

    Crème:

    * 200-300 ml zure room (30-40%)
    * 150 g suiker
    * 1 pakje vanille suiker

    Glazuur:

    * 50 g boter
    * 5 eetlepels melk
    * 5 eetlepels suiker
    * 3 eetlepels cacaopoeder

    Bereidingswijze:

    Boter met suiker mengen

    Eieren toevoegen en mengen

    Zure room toevoegen en mengen.

    Bakpoeder en bloem toevoegen en goed mengen.

    Het deeg in twee gelijke delen verdelen, in een deel cacaopoeder toevoegen en goed mengen

    Bakvorm beboteren. In het midden van de bakvorm 1-2 eetlepels van het donkere deeg doen.

    In het midden van het donkere deeg 1-2 eetlepels witte deeg doen.

    Daarna in het midden van het witte deeg opnieuw donkere 1-2 eetlepels doen, e.z.v.

    Zolang doorgaan tot het deeg op is.
    In de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen, bakken  35-40 min. Laten afkoelen en in twee horizontaal doorsnijden.

    Voor de crème:

    zure room opkloppen met suiker en vanillesuiker.

    Eerste laag met crème smeren.

    Bovenste laag erop leggen.

    Voor glazuur:

    Boter laten smelten. Melk, suiker en cacaopoeder toevoegen, laten koken roerend, tot glazuur begint dikker te worden.

    Taart met glazuur smeren en versieren

    Ik heb de taart met de suikerpoeder bestrooid en met gesmolten chocolade versierd.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    46 reacties Commentaar verbergen

    Klopt het dat je de taart door de midden moet snijden om 2 lagen te krijgen?
    heel handig zo met die plaatjes erbij.

    Je hebt ipv. versierd, geversierd xD

    Maar verder het ziet er heel lekker uit, en ga het dus cker uitproberen. Xx

    hoeveel gram bakpoeder heb je nodig? ik kan het alleen in zakjes vinden en niet in pakjes

    gr Kelly

    Lis, omdat het moscovische beslag een heerlijk luchtige structuur heeft en zeer ‘mals’ is te consumeren, kunt u dit ook voor het beslag wel gebruiken.
    Veel bakplezier!

    Ik ben nu halvewege de taart, maar het beslag is veel te dik, het loopt niet mooi uit… Hoe kan ik het beslag dunner krijgen?

    Maartje, het beslag hoeft niet vloeibaar te zijn. Anders mag u nog 1 ei toevoegen. Veel bakplezier!

    Ik heb de cake gisteren gemaakt maar het liep uit de hand met de creme. Je zegt zure room opkloppen. Maar zure room is toch in g. Ik koop die in kleine soort pakjes die op vla lijken. Maar chef kok jij hebt staan ml. Mijn vraag is dan moet je een andere zure room gebruiken dan bij de deeg. Want ik heb de room gebruikt die voor de deeg moet. Het kwam bij mij heel waterig uit waardoor de cake klonterig werd. Wat kan ik het beste doen?

    Beste kokster, het is beter de zure room van 30-33% voor de crème te gebruiken. Veel bakplezier!

    Ik heb in de deeg stukjes banaan toegevoegd en zo gebakken maar dan zonder crème en glazuur, het was ook heel lekker, wij hebben die nog warm opgegeten.
    Bedankt voor het recept.

    Hallo,

    Ziet er heerlijk uit.

    Hoe krijg je dat zebra effect. Moet je het tweede deel er andersom op neerleggen??

    Moet je voor het deeg en de creme echt zure room gebruiken of is gewone room ook goed. Ik vind zure room maar in één percentage vetgehalte… Waarom staat de room één keer in g en één keer in ml beschreven? Gaat het om andere room???

    Beste Lien, het gaat over zure room, voor het deeg mag je zure room 20-25% gebruiken, voor de crème- zure room 30-40%. Veel bakplezier!

    hallo,
    voor mijn vriendin wil ik een roze taart maken hoe krijg je die kleur?
    groetjes Robin

    Hallo chefkok,

    Ik heb vandaag de taart gemaakt.
    Maar mijn deeg is niet zo dik geworden als het moest zijn!

    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Xx
    Hayat

    ik wil die taart maken,

    maar de percentage die achter de 2 soorten room staan.
    staan die gewon in het schap bij elke supermarkt?

    Voeg je reactie toe