Taart “Vogelsmelk” recept

    Recept

    Delen

    Een lekkere en feestelijke taart voor de koude winterse dagen

    Ingrediënten:

    Biscuit deeg:
    4 eieren
    150 gr suiker
    150 gr bloem

    Soufflé:
    10 eieren
    300 gr suiker
    200 gr boter
    200 ml melk
    30 gr gelatine
    1 eetlepel bloem

    Bereidingswijze:

    Gelatine in 150ml koude water 1 uur laten wekken

    Voor de biscuit: eieren met de suiker opkloppen

    Bloem toevoegen en goed mengen

    Bakvorm beboteren en bebloemen of met de bakpapier bedekken, biscuitbeslag erin gieten en in de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen voor 25-30 min, controleren met een houten stokje of die klaar is

    Voor soufflé:

    Eiwit en eidooier scheiden en eidooiers met 150 gr suiker mengen (niet kloppen) tot de suiker begint beetje op te lossen

    Melk toevoegen en mengen

    Bloem toevoegen en mengen

    Boven de stoom laten verwarmen( we nemen een pot die ietsje kleiner is dan de kom met soufflé, en water laten koken in deze pot, daarna plaatsen we onze soufflé bovenop) tot dat deze begint te verdikken. Daarna laten afkoelen

    In afgekoelde soufflé zachte boter toevoegen en met de mixer opkloppen

    Gelatine (samen met het water) later opwarmen totdat deze wordt opgelost, maar niet koken

    Eiwit opkloppen met snuifje zout tot de dikke schuim

    De rest (150 gr) van suiker toevoegen en opkloppen tot de luchtige massa

    Gelatine toevoegen en goed mengen

    Eiwit bij de eidooiersmassa toevoegen en laten stijven in de koelkast

    Onze biscuit in twee snijden, de onderste deel in de bakvorm laten blijven

    Soufflé erop doen en gelijk maken

    Tweede deel van biscuit erop plaatsen en laten rusten in de koelkast voor 6-8 uur

    Ik heb de taart versierd met de marsepein, gekleurd met voedingskleurmiddel, en rozen ook van marsepein gemaakt. U mag klare versiering gebruiken.

    En marsepein kunt u ook door de opgeklopte slagroom vervangen, deze combinatie zal zelfs iets lichter smaken, ook een beetje kleurmiddel in de slagroom voor dezelfde recept, wel de klop-fix niet vergeten, zodat de slagroom zijn vorm blijft behouden.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    14 reacties Commentaar verbergen

    De taart was heerlijk, het was voor mij de eerste keer dat ik zelf een taart maakte!

    Ik ga nog meer recepten van je proberen.

    ziet er echt superlekker uit!
    ga ik proberen voor de verjaardag van m’n broertje! bedankt!

    Voeg je reactie toe