Taart “Vogelsmelk” recept

Recept

Delen

Een lekkere en feestelijke taart voor de koude winterse dagen

Ingrediënten:

Biscuit deeg:
4 eieren
150 gr suiker
150 gr bloem

Soufflé:
10 eieren
300 gr suiker
200 gr boter
200 ml melk
30 gr gelatine
1 eetlepel bloem

Bereidingswijze:

Gelatine in 150ml koude water 1 uur laten wekken

Voor de biscuit: eieren met de suiker opkloppen

Bloem toevoegen en goed mengen

Bakvorm beboteren en bebloemen of met de bakpapier bedekken, biscuitbeslag erin gieten en in de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen voor 25-30 min, controleren met een houten stokje of die klaar is

Voor soufflé:

Eiwit en eidooier scheiden en eidooiers met 150 gr suiker mengen (niet kloppen) tot de suiker begint beetje op te lossen

Melk toevoegen en mengen

Bloem toevoegen en mengen

Boven de stoom laten verwarmen( we nemen een pot die ietsje kleiner is dan de kom met soufflé, en water laten koken in deze pot, daarna plaatsen we onze soufflé bovenop) tot dat deze begint te verdikken. Daarna laten afkoelen

In afgekoelde soufflé zachte boter toevoegen en met de mixer opkloppen

Gelatine (samen met het water) later opwarmen totdat deze wordt opgelost, maar niet koken

Eiwit opkloppen met snuifje zout tot de dikke schuim

De rest (150 gr) van suiker toevoegen en opkloppen tot de luchtige massa

Gelatine toevoegen en goed mengen

Eiwit bij de eidooiersmassa toevoegen en laten stijven in de koelkast

Onze biscuit in twee snijden, de onderste deel in de bakvorm laten blijven

Soufflé erop doen en gelijk maken

Tweede deel van biscuit erop plaatsen en laten rusten in de koelkast voor 6-8 uur

Ik heb de taart versierd met de marsepein, gekleurd met voedingskleurmiddel, en rozen ook van marsepein gemaakt. U mag klare versiering gebruiken.

En marsepein kunt u ook door de opgeklopte slagroom vervangen, deze combinatie zal zelfs iets lichter smaken, ook een beetje kleurmiddel in de slagroom voor dezelfde recept, wel de klop-fix niet vergeten, zodat de slagroom zijn vorm blijft behouden.

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

14 reacties Commentaar verbergen

De taart was heerlijk, het was voor mij de eerste keer dat ik zelf een taart maakte!

Ik ga nog meer recepten van je proberen.

ziet er echt superlekker uit!
ga ik proberen voor de verjaardag van m’n broertje! bedankt!

Voeg je reactie toe