Taart “Stekeltje” recept

    Recept

    Delen
    Taart "Stekeltje"

    Er komt een man een café binnen en bestelt vier borreltjes tegelijk. Als hij dit een paar dagen achter elkaar heeft gedaan, wordt de barman nieuwsgierig. Op een gegeven moment vraagt hij: “Waarom bestelt u toch steeds vier borreltjes?” De man zegt: “Drie broers van mij wonen in Australië. En we hadden afgesproken om elke dag om vijf uur een borreltje te gaan drinken. Gezellig toch?” De barman moet dit beamen. Op een dag bestelt de man drie borreltjes. De barkeeper vraagt: “Is er wat gebeurd met uw broer?” “Nee,” zegt de man, “maar ik mag niet meer drinken van de dokter.”

    Ingrediënten:

    4 eieren
    375 gr suiker
    200gr boter of margarine
    500 gr bloem
    1 pakje bakpoeder
    500 gr magere verse kaas
    1 pakje vanillesuiker
    ½ citroen


    Bereidingswijze:

    1 laag:
    2 eidooiers, 125 g suiker, 200 g zachte boter, 1 pakje bakpoeder en 500 g bloem samen voegen en deeg maken.

    Smeer de bakvorm met boter en bestrooi het met de bloem. Leeg de eerste laag erop.

    2 laag: 2 eidooiers, magere kaas, 125 gr suiker en vanillesuiker mengen en leggen op de eerste laag.

    In de voorverwarmde tot 170°C oven voor 15 min tot halfgaar.


    3 laag: Klop de 4 eiwitten met 125 gr suiker en sap van ½ citroen tot stevige schuimgebakje. Leeg het op een beetje afgekoelde taart, maak met de hulp van de lepel stekels en bak nog 10-15 minuutjes tot de stekeltjes kleur krijgen.
    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe