Taart met chocolade- en frambozensouffle

    Recept

    Delen
    Chocoladetaart recept

    Ingrediënten:

    beslag:

    * 4 eieren
    * 150 g suiker
    * 200 g bloem

    frambozensoufflé:

    * 300 g frambozen
    * 2 eetlepels gelatine
    * 500 ml room 33-35%
    * 200 g suiker

    chocoladesoufflé:

    * 100 g chocolade
    * 1 eetlepel gelatine
    * 150 ml room 33-35%
    * 100 ml suiker

    Bereidingswijze:

    Meng de eierdooiers met de suiker

    Voeg het bloem toe

    Een bakvorm beboteren en bekleden met bakpapier. Het beslag in de bakvorm gieten en in het midden van de oven plaatsen. Bakken in voorverwarmde tot 180° oven 30-35 min, controleren met doorprikken van cake.

    Frambozensouffle:

    Week de gelatine in 150 ml koud water 1 uur

    Breng dit  tot het  kookpunt . Laat niet koken!

    Pureer de frambozen

    Klop de slagroom met de suiker stevig

    Voeg het frambozenpuree en gelatine toe, meng goed. Zet in de koelkast voor 15 min

    Snij de biscuit overlangs door zodat je 2 biscuitbodems hebt. Laat 1 bodem in een baktvorm.

    Schenk de frambozensouffle erop

    Leg de 2-de bodem erboven. Zet in de koelkast voor 2-3 uur

    Chocoladesouffle:

    Week de gelatine in 100 ml koud water  1 uur. Breng die tot het kookpunt, laat niet koken! Laat afkoelen

    Smelt de chocolade au-bain-marie.

    Klop de room met de suiker tot die stevig wordt.

    Voeg de chocolade en gelatine toe, meng goed

    Giet de chocoladesouffle  over de taart. Zet de taart in de koelkast voor 2-3 uur

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe