Recept
Zitten er twee mannen aan een bar, zegt de ene: “Wat ben jij verdomd ongezellig, je zit al een uur naar die kapstok te kijken.” “Ja, ik kijk naar mijn jas”, is het antwoord. “Doe niet zo raar man”, zegt de ander, ” ik zit toch ook niet steeds naar mijn jas te kijken?” “Nee, maar dat is ook niet nodig, want die is al een uur weg!”
Ingrediënten:
Deeg:
200 gr chocolade
200 gr boter
7 eieren
150 gr suiker
250-300 gr bloem
100 gr maïsbloem
100 gr paneermeel
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
Crème:
500 gr mascarpone
200 gr suiker
500 gr kersen uit blik
Bereidingswijze:
Chocolade laten smelten
Zachte boter goed mengen met suiker en vanillesuiker
Eidooiers scheiden van de eiwit, eidooiers bij de boter voegen en goed mengen
Gesmolten chocolade toevoegen, goed mengen
Maisbloem toevoegen, mengen
Paneermeel toevoegen, mengen
Bakpoeder en bloem toevoegen en mengen
Eiwit opkloppen
Opgeklopte eiwit toevoegen, voorzichtig mengen met de lepel
Bakvorm insmeren, de helft van de deeg erin doen en laten bakken in de oven op 180°C 25-30 min. 2 taartlaagjes bakken, daarna elke laag in twee snijden, zodat je 4 laagjes krijgt
Voor de crème: suiker en mascarpone samen mengen totdat de suiker wordt opgelost
Kersen ontpitten
Eerste laag met crème smeren
Tweede laag erop doen en met crème smeren
Kersen erop doen
Derde laag erop doen en met de crème smeren
Vierde laag erop doen
Met crème smeren en versieren
Smakelijk!
3 reacties Commentaar verbergen
lekkere taart!!!dankje
Gisteren heb ik deze cake gebakken voor mijn verjaardag.Echt een goed recept: heel eenvoudig en het resultaat is erg lekker. Ik ga hem zeker nog een keer maken.
Groetjes,
Frea
Dit is namelijk echt een heerlijke taart!!!