Sushi recept

    Recept

    Delen

    Sushi is een Japans gerecht die  u altijd vers moet  eten en wordt niet bewaard.

    Ingrediënten:

    250 gr rijst
    rijstazijn (sushisu)
    Noribladen (geroosterd)
    zout

    Vulling:
    zalm
    komkommer
    avocado
    1-2 eieren voor omelet
    garnalen
    sojasaus
    Wasabi

    Bereidingswijze:

    Rijst laten koken

    In gare rijst dressing toevoegen(50ml rijstazijn, 1eetlepel suiker, 1 theelepel zout)

    Eieren opkloppen en omeletpannenkoeken bakken

    Deze omeletpannenkoek in reepjes snijden

    Zalm in reepjes snijden

    Avocado en komkommer in reepjes snijden

    In 200 ml water 3 eetlepels rijstazijn oplossen

    Op speciale sushi matje (u mag ook handdoek gebruiken) een noriblaad met glanzend kant naar beneden plaatsen, bovenop rijst met de handen plaatsen(handen nat maken tijdens deze procedure in oplossing van water met rijstazijn)

    Zalm, avocado, komkommer bovenop plaatsen op afstand van 1 cm van de rand

    Of omeletpannenkoek, avocado, garnalen erop plaatsen

    Met behulp van sushimatje oprollen

    Eerst tot dat de rand tot de rijst komt

    Daarna matje optillen en een stevige rol makken

    Deze rol op snijplank plaatsen, mes nat maken met oplossing van water met rijstazijn (zo plakt rijst niet tegen het mes) en in plakjes snijden

    Opdienen met sushisaus en wasabi

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe