Spaghetti Bolognese recept

Recept

Delen
Spaghetti Bolognese

Een stotteraar zit in een restaurant en de ober komt zijn bestelling opnemen. “Een spa….spa….spa….spaghetti.” De ober gaat naar de keuken en roept : “Chef,drie spa’s en een spaghetti alstublieft.”

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook (geperst of fijn gesneden)
– 500 gr vleesgehakt (naar uw wens)
– 1 blik  tomatenblokjes van 400 g (of 3 verse tomaten)
– 1 doosje tomatenpuree van 50 g
– spaghetti kruiden
– 3 grote wortels
– 3 paprika’s (rood, geel, groen)
– peper en zout
– 0.5 kg spaghetti
– Parmezaanse kaas (gemalen)

Bereidingswijze:


Bak de ui samen met fijngesneden look.
Voeg het gehakt erbij en plet met een vork. Voeg de worteltjes toe en laat 15 min bakken.
Daarna voeg de tomatenpuree en laat nog 5 min bakken.
Voeg de tomatenblokjes en paprika toe.
Doe de kruiden erbij en laat gedurende 30 min zachtjes pruttelen.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een bord en voeg de saus toe.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Indien gewenst nog enkele minuutjes onder de grill gratineren.

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

4 reacties Commentaar verbergen

ik lust spagetti,iedereen die spagetti lust probeer het te maken.
het is een hele gemakkelijke recept en het is rap klaar.
dank u

Voeg je reactie toe