Salsa saus recept

    Recept

    Delen

     

    Lekker salsa recept om een snelle tomaten salsa saus te maken: ideaal fris om te serveren bij chips of gebakken vis.

    Ingrediënten:

    500 g tomaten

    1/2 lange, rode chilipeper

    1 ajuin

    2 knoflookteentjes

    1 theelepeltje paprikapoeder

    1 theelepeltje komijnpoeder

    gedroogd oreganokruid

    verse koriander

    100 ml olijfolie

    sap van 1/2 limoen

    zout

    Salsa saus recept1

     

    Bereidingswijze:

    Snijd een ui en knoflookteentjes in kleine blokjes

    Salsa saus recept2

     

    Pel de tomaten en snijd ze in blokjes

    Salsa saus recept3

    Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes, snijd in zo fijn mogelijke stukjes.

    Salsa saus recept4

     

    Hak de koriander fijn.

    Salsa saus recept5

     

    Bak de ui en de knoflook in een pan met een  beetje olie.

    Salsa saus recept6

     

    Voeg de tomaten toe, laat het 2-3 min stomen

    Salsa saus recept7

     

    Voeg de chilipeper, paprikapoeder, komijnpoeder, oreganokruid en zout  toe.

    Salsa saus recept8

     

    Voeg limoensap, wat olie en verse koriander toe. Roer goed.

    Salsa saus recept9

    Laat het salsa sausje wat rusten zodat de smaken beter tot hun recht kunnen komen.

    Salsa saus recept10

     

     

    Smakelijk !

     

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe