Salade met kiplever recept

Recept

Delen
Salade met kiplever

Er zitten veel belangrijke voedingstoffen in lever: vitamines, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren.

Er zit heel veel vitamine A in en behoorlijk wat vitamine E, D en K.

Lever is een bron van hoogwaardige eiwitten en essentiële vetzuren, zowel omega 3 als omega 6.

Er zitten veel mineralen in: zink, mangaan, selenium en ijzer. Selenium maakt deel uit van een belangrijke antioxidant die glutathione peroxidase genoemd wordt.

Ingrediënten:

300 gr kippenlever
12-15 tomaten cherry
rucola

dressing:

3 eetlepels slaolie
1 eetlepel azijn 6%
2 teentjes knoflook
wasabi (ongeveer 1cm)
zout
peper

Bereidingswijze:

Lever in niet te grote stukken snijden

Met een beetje olie laten bakken (niet te lang, lever wordt snel gaar)

Tomaten cherry in helftjes snijden

Dressing maken: olie, azijn, geperste knoflook, wasabi, zout en peper samen mengen, goed opkloppen

Rucola op de bord plaatsen

Stukjes gebakken lever bovenop

Daarna tomaten cherry en dresseren met de dressing

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

6 reacties Commentaar verbergen

Het was lekker snel klaar, en met weinig ingrediënten zoveel smaak… Jummy!

Lekker!!! Ik heb deze site voor het eerst bezocht en ik vind dat als je helemaal kan niet koken, dan lukt het je tocht om heerlijk maaltijd te bereiden. Dank u!

Voeg je reactie toe