Salade met kiplever recept

    Recept

    Delen
    Salade met kiplever

    Er zitten veel belangrijke voedingstoffen in lever: vitamines, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren.

    Er zit heel veel vitamine A in en behoorlijk wat vitamine E, D en K.

    Lever is een bron van hoogwaardige eiwitten en essentiële vetzuren, zowel omega 3 als omega 6.

    Er zitten veel mineralen in: zink, mangaan, selenium en ijzer. Selenium maakt deel uit van een belangrijke antioxidant die glutathione peroxidase genoemd wordt.

    Ingrediënten:

    300 gr kippenlever
    12-15 tomaten cherry
    rucola

    dressing:

    3 eetlepels slaolie
    1 eetlepel azijn 6%
    2 teentjes knoflook
    wasabi (ongeveer 1cm)
    zout
    peper

    Bereidingswijze:

    Lever in niet te grote stukken snijden

    Met een beetje olie laten bakken (niet te lang, lever wordt snel gaar)

    Tomaten cherry in helftjes snijden

    Dressing maken: olie, azijn, geperste knoflook, wasabi, zout en peper samen mengen, goed opkloppen

    Rucola op de bord plaatsen

    Stukjes gebakken lever bovenop

    Daarna tomaten cherry en dresseren met de dressing

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Het was lekker snel klaar, en met weinig ingrediënten zoveel smaak… Jummy!

    Lekker!!! Ik heb deze site voor het eerst bezocht en ik vind dat als je helemaal kan niet koken, dan lukt het je tocht om heerlijk maaltijd te bereiden. Dank u!

    Voeg je reactie toe