Rollade met gehakt en worteltjes recept

    Recept

    Delen
    Rollade met gehakt

    Na het etentje in het exclusieve restaurant merkt Stella op: “Zelfs in mijn nachtmerries heb ik nog niet zo’n beroerde, smakeloze en in
    elkaar geflanste warme prak voorgeschoteld gekregen.”
    “Tja,” is de reactie van Jantje, “je had inderdaad net zo goed zelf kunnen koken.”

    Voor 4 personen:

    Maak deeg: 0.5kg bloem, 200 ml louw water, 1 ei, zout. Goed kneden en laten rusten.
    Ondertussen maken wij vulling voor de gerecht: 0.5 kg vleesgehakt, 2-3 grote ui gesneden in fijne blokjes, zout, peper, goed mengen.
    Verdeel de deeg in 3-4 gelijke delen.

    Rol elke deel uit zo dun mogelijk, smeer het met de deel van de vulling erop en rol dat in een rollade. Knijp de uiteinden toe. En zo alle delen.

    Snij deze rollade in stukjes en plaats in de ovenschotel.

    Bak één fijn gesneden ui en 2-3 grote fijn geraspte wortelen in de pan met een beetje olie. Verdeel deze gelijkmatig op de “rozen”.

    In 250 ml water mengen 2-3 eetlepels zure room (of verse kaas, of mayonaise). Giet dat over de “rozen”. Bedek met folie en plaats het in voorverwarmde oven(200°c) voor 40-45 min.
    Warm opdienen. Bestrooi de schotel met de gehakte verse kruiden.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe