Rode bietensalade recept

    Recept

    Delen
    Rode bietensalade

    Een man leeft al vier jaar als schipbreukeling op een onbewoond eiland. Op een dag spoelt er, op een groot biervat, een bloedmooi naakt meisje aan op het strand. De man breng haar bij kennis. Als ze haar ogen opent, kijkt ze onderzoekend aan en zegt: Arme man hoelang zit jij al hier?. Tien jaar, antwoordt de man triest. Dan zal ik je als dank voor mijn redding iets geven wat je allang niet meer gehad hebt, zegt het meisje terwijl ze haar arm om de man heen slaat. Wat, roept de man, je gaat me toch niet vertellen dat er nog bier in dat vat zit?

    Ingrediënten:

    0.5 kg rode bieten
    150 gram gedroogde pruimen
    100 gram walnoten
    1 teentje knoflook
    mayonaise

    Bereidingswijze:

    Rode bieten laten koken tot ze zacht worden( of gekookt gebruiken)

    Walnoten fijn hakken of blenderen

    Gedroogde pruimen fijn snijden (als pruimen hard zijn, dan met de kokend water overgieten en laten 30 min rusten)

    Rode bieten laten afkoelen, schillen, en raspen op een grove rasp

    Voeg de knoflook  geperst door de knoflookperser toe

    Pruimen en walnoten toevoegen en goed mengen

    Mayonaise toevoegen en mengen

    Om mooi aan te bieden heb ik koekjesvormpje gebruikt

    Salade in de vormpje doen en een beetje aandrukken. Voorzichtig vormpje weghalen. Versieren met de kruiden.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Het is een lichte salade, perfect als je op dieët ben. Ben zot op rode bitten, maar ken niet zoveel recepten ermee, dankzij jullie site heb ik een receptje meer, daarvoor bedank ik jullie.

    Voeg je reactie toe