Rijsttaart met appels en rozijnen recept

    Recept

    Delen
    Rijsttaart met appels en rozijnen

    Hij: – Vandaag zal ik voor u eten klaar maken?
    Zij: – Is het bedreiging?

    Ingrediënten voor 5-6 persoon:

    * 500 ml melk
    * 200 gr rijst
    * 100 gr boter
    * 3 eieren
    * 100 gr suiker
    * 1 p. vanillesuiker
    * 2 wortelen
    * 3-4 appels
    * 100 gr rozijnen
    * kaneel (naar uw smaak)

    Bereidingswijze:

    Het melk tot kookpunt brengen

    De rijst toevoegen.  Laten zachtjes koken 20-25 min

    De pot van het vuur halen. In de warme rijst het boter toevoegen.

    De wortelen raspen

    De appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.
    In blokjes snijden, mag wat kaneel toevoegen.

    Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker

    Eierdooiers tot rijst toevoegen en mengen

    De appels en de wortelen toevoegen , mengen

    De rozijnen toevoegen en mengen

    De eiwitten tot een stevig schuim kloppen

    En in het rijstmengsel toevoegen. In de bakvorm plaatsen, dan in de oven zetten op 180° voor 30-35 min

    Laat afkoelen en snijd voorzichtjes in porties. Je mag het versieren met aardbeien-  of frambozensaus.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    ik heb het zelf ook geprobeerd en het is heerlijk. Het smaakt me goed! bedankt voor het recept.

    In 1 woord vurrukkulluk. Wat een lekker gerecht. En zo simpel te maken. Een aanrader. Ook voor kinderen, zoals onze peuter bewees.

    Voeg je reactie toe