Recept
Van het aantal ingrediënten is ongeveer 10 gebakjes.
Kwark voor de rijstgebakjes moet droog zijn, niet erg vochtig.
In plaats van kersen, kunt u gebruik maken van alle bessen, vers of bevroren. Belangrijker is, dat u overtollig sap afgiet.
Ingrediënten:
200 gr rijst
600 ml melk
400 gr kwark (5-9%)
300 gr kersen zonder pit vers of bevroren
50 gr boter
3 eieren
150 gг suiker
suikerbloem naar wenst
Bereidingswijze:
In kookende melk rijst toevoegen en 20 min laten zachtjes koken
De pap laten afkoelen
Overtollig sap afgieten
De eiwitten van de dooiers scheiden. De eidooiers met zachte boter mengen
Suiker toevoegen en mengen
De kwark toevoegen en mengen
De rijstpap toevoegen en mengen
De kersen toevoegen en mengen
Eiwitten met snuifje zout opkloppen
en in het mengsel toevoegen, zachtjes mengen (met lepel)
Vormpjes oliën en met het mengsel opvullen.
In de oven zetten op 180° voor 35-40 min.
Met suikerbloem bestrooien
Smakelijk!
7 reacties Commentaar verbergen
Gisteren enorm genoten van de rijstgebakjes met kersen. Dank u.
Mmmmmm…, Ik wil ze ook proeven.
bedankt,ik ga het zeker gauw maken het lijkt me erg lekker en eenvoudig temaken
Thank you for your lovely comments! Can’t wait for the next challenge.
Dat wordt smullen voor mijn kinderen!
Ik heb deze gebakjes gisteren met een vriendin gemaakt en ze zijn echt goddelijk!
Spannend. ze staan nu in de oven.
Al is er vast iets fout gegaan, want ik had echt Superr veel beslag.
We zullen zien!
bedankt voor het recept