Rijstgebakjes met kersen recept

    Recept

    Delen
    Rijstgebakjes met kersen

    Van het aantal ingrediënten is ongeveer 10 gebakjes.
    Kwark voor de rijstgebakjes moet droog zijn, niet erg vochtig.
    In plaats van kersen, kunt u gebruik maken van alle bessen, vers of bevroren. Belangrijker is, dat u overtollig sap afgiet.

    Ingrediënten:

    200 gr rijst
    600 ml melk
    400 gr kwark (5-9%)
    300 gr kersen zonder pit vers of bevroren
    50 gr boter
    3 eieren
    150 gг suiker
    suikerbloem naar wenst

    Bereidingswijze:

    In kookende melk rijst toevoegen en 20 min laten zachtjes koken

    De pap laten afkoelen

    Overtollig sap afgieten

    De eiwitten van de dooiers scheiden. De eidooiers met zachte boter mengen

    Suiker toevoegen en mengen

    De kwark toevoegen en mengen

    De rijstpap toevoegen en mengen

    De kersen toevoegen en mengen

    Eiwitten met snuifje zout opkloppen

    en in het mengsel toevoegen, zachtjes mengen (met lepel)

    Vormpjes oliën en met het mengsel opvullen.
    In de oven zetten op 180° voor 35-40 min.

    Met suikerbloem bestrooien

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    bedankt,ik ga het zeker gauw maken het lijkt me erg lekker en eenvoudig temaken

    Spannend. ze staan nu in de oven.
    Al is er vast iets fout gegaan, want ik had echt Superr veel beslag.
    We zullen zien!

    bedankt voor het recept

    Voeg je reactie toe