Heerlijke Ratatouille Met Rozemarijn
Zeer makkelijke recept. Maak deze ratatouille met seizoengroenten en geniet ervan!
Ingrediënten
1 st Courgette
1 st Aubergine
1 st Wortel
5 st Teentje knoflook
4 st Tomaten
2 takjes Rozemarijn
1 st Groene Paprika
1 st Rode Paprika
1 st Gele Paprika
1 tl zout
4 etl Kokosolie
Recept
Delen
Stappen
| Neem en was al je ingredienten. Begin te snijden, alle groentjes moeten ongeweer eenzelfde formaat hebben. Wij hebben alle groentjes in blokjes gesneden, behalve tomaatjes. |
| Van tomaatjes moet eerst de pel eraf. Zet een kruisje op de bodem van tomaat en ook op de topje van tomaat. Om te blancheren gaan wij in een diepe kom onze tomaatjes leggen en de kom met kokend water vullen. |
| Laat ze daar tot water niet meer te heet is om ze eruit te halen. Eens water wat afgekoeld is, haal de tomaatjes eruit en pel de ze. |
| Zet een diepe pan op het vuur. Doe daar kokosolie, worteltjes en ui in. Roerbak ze voor 5 min. |
| Snijdt je teentjes knoflook en voeg het samen met paprika toe aan de ui en wortel. Laat ze voor 3 min. sudderen. |
| Voeg hierna courgette, aubergine, rozemarijn, zout en peper toe. Daarboven leg de tomaatjes op en dek toe met een deksel. Zet je vuurtje lager en laat de pan op het vuur voor 20 min. |
| Na 20 min. moeten alle groentjes heerlijk zacht zijn als het niet zo is, zet de deksel daar terug op en laat het nog voor 5 min. doorsudderen. Eens alle groentjes lekker zacht zijn is het tijd om het te serveren. Je kunt het zo serveren in een mooie kom, of je kunt het in wraps doen of op geroosterd brood. Het is een heerlijk ratatouille recept die je op heel veel manieren kunt opeten. Geniet ervan! |
Amateur kok met heel veel passie en liefde voor verse ingrediënten