Recept
Ingrediënten voor 35 st:
deeg:
* 100 g boter
* 4 eieren
* 180 g gezeefde bloem
* 1/2 theelepel zout
Vulling:
* 150 gezouten of gerookte zalm
* 1 eetlepel rode kaviar
* 2-3 eetlepels zure room of mayonaise
* dille
Bereidingswijze:
Kook 250 ml water en het zout in een voldoende grote pan. Laat onmiddellijk de boter in het kokende water smelten.
Breng het dan aan de kook en voeg alle bloem in één keer toe, onderwijl roerend met een houten lepel gedurende 2 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de substantie door tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
Laat het mengsel afkoelen, doe daar één ei bij. Meng goed en laat 5 minuten rusten. Doe er dan het tweede ei bij. Roer tot het ei is opgenomen in het deeg en voeg ten slotte het derde ei toe. Het deeg moet mooi lopend zijn en langzaam van de lepel loskomen. Doe er eventueel nog een ei bij als dat niet het geval is.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een bakpapier, zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min (gaar en lichtbruin) Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen.
Snijd de zalm in kleine blokjes
Hak de dille fijn
De zalm, kaviaar en dille voorzichtjes samen mengen, voeg zure room of mayonaise
Snijd de soesjes open
Doe de vulling in
Leg ze op elkaar, versier met de kaviaar
Smakelijk!
4 reacties Commentaar verbergen
Dit zijn buitengewone pofiteroles, maar lekker, mmmmmmm!!!!!
Het ziet er verleidelijk uit, hoor!
Bijzonder goede en informatieve site. Vooral de recepten zijn handig. Mijn complimenten!!
mijn man en ik vonden het perfect!