Pompoentaart recept

    Recept

    Delen
    Pompoentaart

    Pompoenen zijn rijk aan vitaminen die belangrijk zijn voor de ogen en voor de stofwisseling van huid en slijmvliezen. Vandaag gaan we een pompoentaartje klaar maken.

    Ingrediënten:



    150 gr boter
    4 el suiker
    300-400 gr pompoenvlees
    3 el zure room (30%)
    3 eiwitten
    1 p bakpoeder
    150 gr bloem

    Voor siroop:
    60 gr melk
    50 gr boter
    3 el suiker
    3 el gehakte walnoten

    Bereidingswijze:

    Pompoenvlees raspen,  2el suiker toevoegen  en laten voor 15 min

    Pompoensap uitduwen en voor siroop laten staan

    Eiwitten, gesmolten boter, zure room en 2el suiker mixeren

    Het bloem en bakpoeder toevoegen, goed mengen

    De geraspte pompoen toevoegen en mengen

    In een  geboterde bakvorm plaatsen

    In de oven zetten op 190° voor 40 min. Laten afkoelen.

    De pompoensap (ik heb er 60 ml gekregen), 60 ml melk, 50 gr boter , 3 el suiker en walnoten samenvoegen en 5 min laten zachtjes koken

    Met die siroop een stukje taart overgieten

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    12 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe