Pompoensoep recept

    Recept

    Delen
    Pompoensoep

    Wat is het verschil tussen een bezem en een pompoen?
    Heb je al eens bezemsoep gegeten?

    Ingrediënten voor 6-7 personen:

    600 gr pompoen (in blokjes, zonder schil en zaadjes)

    2 wortels (geschild, in blokjes)

    1 paprika (in blokjes, zonder zaadjes)

    3 tomaatjes (in blokjes)

    1.5  liter  water

    150 ml room (30%)

    Peper, zout

    3 eetlepels peterselie of dille (fijngehakt)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de wortel, voeg de paprika de pompoen en de tomaatjes toe en fruit alles even mee.

    Doe er het water bij en breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes doorkoken en mix de soep. Doe er de room bij, breng op smaak met peper en zout, en werk  met de peterselie/dille af.

    1 theelepeltje zure room zal fijne smaak toevoegen.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe