Pompoencurrysoep met appel recept

    Recept

    Delen
    Pompoensoep met appel

    Het vruchtvlees van pompoen is behalve lekker ook gezond. Pompoenen bevatten namelijk veel vitaminen en mineralen, en de zacht zoete smaak kunnen veel kinderen (en volwassenen) waarderen.

    Ingrediënten:

    500 g wortelen in dikke schijven gesneden
    500 g pompoen in blokken
    2 kookappels geschild, klokhuis verwijderd,in blokjes
    50 g boter
    1 ui gesnipperd
    3 theelepel currypoeder
    1.5 l kippenbouillon
    peper, zout

    garnituur:

    volle romige yoghurt
    korianderblaadjes

    Bereidingswijze:

    De boter in een grote pot laten smelten. De ui vijf minuut zacht fruiten. Het currypoeder erdoor roeren en nog 2 minuten blijven fruiten.
    De wortelen, pompoen, appelen bouillon toevoegen (groenten net te bedekken met bouillon). Aan de kook brengen, dan op het zachte vuur laten sudderen, tot appel en pompoen gaar zijn. De soep goed mixen, met peper en zout afkruiden. Garneren met een lepeltje yoghurt en korianderblaadjes.

    U kan de soep ook zo opdienen

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe