Pompoencake recept

    Recept

    Delen
    Pompoencake

    Deze pompoencake’s zijn werkelijk ontzettend lekker!

    Ingrediënten:

    300 g pompoen (geschild)
    150 g boter
    150 g suiker
    3 eieren
    1 citroen
    2 koffielepel bakpoeder
    250 g bloem

    naar uw wens:

    glazuur (zie glazuur recept)
    gesmolten chocolade
    pompoenpitten

    Bereidingswijze:

    Rasp de pompoen. Als er te veel sap is giet je dat af.

    Schil 1/2 citroen ( er mag alleen geel aan blijven). Snijd de schil in reepjes.

    Pers 50 ml citroensap uit.

    Meng de  boter met de suiker

    Voeg de eieren toe

    Voeg de citroensap toe en meng het

    Voeg de citroenschil toe

    Voeg de geraspte pompoen toe en meng  het

    Voeg bloem, bakpoeder toe en meng  goed

    Verdeel het deeg in bakvormpjes (2-3 cm hoogte). Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min

    Dek de bovenkant van de pompoencake af met het glazuur of gesmolten chocolade en bestrooi het met pompoenpitten

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe