Pompoencake recept

Recept

Delen
Pompoencake

Deze pompoencake’s zijn werkelijk ontzettend lekker!

Ingrediënten:

300 g pompoen (geschild)
150 g boter
150 g suiker
3 eieren
1 citroen
2 koffielepel bakpoeder
250 g bloem

naar uw wens:

glazuur (zie glazuur recept)
gesmolten chocolade
pompoenpitten

Bereidingswijze:

Rasp de pompoen. Als er te veel sap is giet je dat af.

Schil 1/2 citroen ( er mag alleen geel aan blijven). Snijd de schil in reepjes.

Pers 50 ml citroensap uit.

Meng de  boter met de suiker

Voeg de eieren toe

Voeg de citroensap toe en meng het

Voeg de citroenschil toe

Voeg de geraspte pompoen toe en meng  het

Voeg bloem, bakpoeder toe en meng  goed

Verdeel het deeg in bakvormpjes (2-3 cm hoogte). Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min

Dek de bovenkant van de pompoencake af met het glazuur of gesmolten chocolade en bestrooi het met pompoenpitten

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe