Recept
Deze pompoencake’s zijn werkelijk ontzettend lekker!
Ingrediënten:
300 g pompoen (geschild)
150 g boter
150 g suiker
3 eieren
1 citroen
2 koffielepel bakpoeder
250 g bloem
naar uw wens:
glazuur (zie glazuur recept)
gesmolten chocolade
pompoenpitten
Bereidingswijze:
Rasp de pompoen. Als er te veel sap is giet je dat af.
Schil 1/2 citroen ( er mag alleen geel aan blijven). Snijd de schil in reepjes.
Pers 50 ml citroensap uit.
Meng de boter met de suiker
Voeg de eieren toe
Voeg de citroensap toe en meng het
Voeg de citroenschil toe
Voeg de geraspte pompoen toe en meng het
Voeg bloem, bakpoeder toe en meng goed
Verdeel het deeg in bakvormpjes (2-3 cm hoogte). Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min
Dek de bovenkant van de pompoencake af met het glazuur of gesmolten chocolade en bestrooi het met pompoenpitten
Smakelijk!