Pompoen garnering recept

    Recept

    Delen
    Pompoen garnering

    Door de aanwezigheid van bètacaroteen zijn pompoenen goed voor de ogen en de huid én kunnen ze preventief optreden tegen kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Maar daar houdt het niet op. De aanwezige calcium zorgt voor sterke botten en tanden, koolhydraten leveren langdurige energie, vitamine C helpt bij de vorming van rode bloedcellen en de aanwezige voedingsvezels zijn goed voor de ontlasting. Het is met andere woorden een heel gezonde en veelzijdige groente die om die reden vaak verwerkt wordt in baby- en kindervoeding.

    Het is seizoen van pompoenen en iederen wil iets met pompoen serveren op tafel, maar de pompoenensoep wordt zo afgezaagd. Hier stel ik voor een garnering van pompoen, perfect bij elke soort vlees.

    Ingrediënten:

    700 gr pompoen
    1 ui
    30 ml olijfolie
    500 gr tomaten
    zout
    peper
    basilicum vers of gedroogd

    Bereidingswijze:

    Pompoen proper maken en in stukjes snijden. Ui schillen en in stukjes snijden.

    Pompoen en ui in de verhitte olijfolie bakken tot de gouden kleur

    Gepelde tomaten toevoegen en stoven zonder deksel ongeveer 15 min totdat de pompoen zacht wordt

    Een paar minuutjes voor dat de pompoen klaar is peper, zout en basilicum toevoegen. En opdienen.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Pompoen is een van mijn favoriete groenten. Vandaag zal ik dit gerechtje zeker klaarmaken
    Groetjes Maryam

    Voeg je reactie toe