Poffertjes van pompoen en rozijnen

    Recept

    Delen

     

    Poffertjes van pompoen en rozijnen zijn hhmm zo ontzettend lekker met een snufje kaneel en suiker!

    Ingrediënten:

    300 g pompoen zonder schil
    2 eieren
    50 g suiker
    200 ml karnemelk
    100 g rozijnen of gedroogde cranberry of kersen
    1 zakje bakpoeder
    200-250 g bloem
    olie

     

    Bereidingswijze:

    Rasp de pompoen met een rasp fijn

    Klop de eieren met de suiker

     

    Voeg de karnemelk toe

     

    Voeg de pompoen, rozijnen en cranberry toe

    Voeg het bakpoeder en  de bloem toe, meng goed

    Zet de poffertjespan of een bakpan op een zacht vuur en boter licht in. Spuit het beslag in de pan, laat rustig bakken

     

    en draai om wanneer de poffertjes bijna gestold zijn.

    Als de poffertjes aan beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn, kunnen ze geserveerd worden. Dit kun je doen met een klontje roomboter en lekker veel poedersuiker. Ook verse aardbeien of een lekkere jam smaken heerlijk bij poffertjes. Eet smakelijk!

     

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    lang geleden dat ik zo`n lekkere poffertjes heb gegeten! Mijn zoontje is er ook wild op!! Een echte aanrader dus!

    Voeg je reactie toe