Poffertjes recept

    Recept

    Delen
    Poffertjes

    Poffertjes worden  geserveerd met suikerpoeder, boter, zure room en eventueel met stroop…

    Ingrediënten:

    * 100 gr bloem
    * 2 eieren
    * 200 ml melk
    * 2 eetlepels olie
    * 2 el kristalsuiker
    * 1 pakje bakpoeder
    * 1 pakje vanillesuiker
    * 2 eetlepels citroensap
    * zout

    Bereidingswijze:

    Meng  de citroensap en de melk samen en laat 10 min staan. Breek de eieren open, meng goed met suiker, suikerpoeder, zout, bakpoeder en olie

    Voeg de melk en het bloem toe, mixer goed

    Zet de pan op hoog vuur laat hem gloeiend heet worden. Vet daarna de pan in met wat boter of ander vloeibaar vet. Vul de holtes van de pan voor de helft met beslag. Als je er een gewone pan voor gebruikt, giet het beslag dan met een eetlepel op de pan.
    Draai het vuur nu middenhoog en bak de poffertjes totdat de bovenkant van het poffertje nog niet volledig gestold is in het midden. Ze laten dan makkelijk uit de pan los.
    Draai ze om en wacht totdat de andere kant ook goudbruin is.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    11 reacties Commentaar verbergen

    in het recept staat : meng de eieren met het suikerpoeder, maar dit vind ik niet terug bij de ingrediënten !? of bedoel je de vanillesuiker ?

    ik heb ze gemaakt met karnemelk ipv melk en citroensap en honing ipv suiker en ze waren heerlijk

    Voeg je reactie toe