Platvis in sinaasappelsap recept

Recept

Delen
platvis in sinaasappelsap

Men treft platvis in zowat alle zeeën aan. De Romeinse gastronomen plaatsten hem al op een voetstuk, net zoals Lodewijk XIV hem vele eeuwen later beschouwde als een “Koninklijk gerecht”.

Ingrediënten:

* 500 g platvis
* 2 sinaasappels
* 1  ui
* zout
* peper
* olie

Bereidingswijze:

De ui in halfrondjes snijden

De sinaasappelen persen

De ui met een beetje olie 2 min bakken

Platvis (filet) zouten, peperen en op de pan toevoegen, aan beide kanten 3 min op een lage vuur bakken

De sinaasappelsap toevoegen en stommen 10 min

Platvis in sinaasappelsap

De visfilet op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus en garneren met de partjes sinaasappel en toefjes dille of peterselie. Serveren met rijst of deegwaren.

Eet smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

7 reacties Commentaar verbergen

Ik heb al op vele manieren platvis gemaakt en deze valt ook best mee. Is eens iets anders zeker met de witte wijn erbij.

Voeg je reactie toe