Platvis in sinaasappelsap recept

    Recept

    Delen
    platvis in sinaasappelsap

    Men treft platvis in zowat alle zeeën aan. De Romeinse gastronomen plaatsten hem al op een voetstuk, net zoals Lodewijk XIV hem vele eeuwen later beschouwde als een “Koninklijk gerecht”.

    Ingrediënten:

    * 500 g platvis
    * 2 sinaasappels
    * 1  ui
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    De ui in halfrondjes snijden

    De sinaasappelen persen

    De ui met een beetje olie 2 min bakken

    Platvis (filet) zouten, peperen en op de pan toevoegen, aan beide kanten 3 min op een lage vuur bakken

    De sinaasappelsap toevoegen en stommen 10 min

    Platvis in sinaasappelsap

    De visfilet op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus en garneren met de partjes sinaasappel en toefjes dille of peterselie. Serveren met rijst of deegwaren.

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    Ik heb al op vele manieren platvis gemaakt en deze valt ook best mee. Is eens iets anders zeker met de witte wijn erbij.

    Voeg je reactie toe