Plattekaas koekjes recept

    Recept

    Delen
    Plattekaas koekjes recept

    Wat een leuk idee!

    Ingrediënten:

    * 400 g plattekaas
    * 200 g boter of margarine
    * 150 g suiker
    * 1 pakje bakpoeder
    * 300-350 g bloem

    Bereidingswijze:

    Boter (mals) en 150 g suiker goed mengen

    Plattekaas toevoegen, mengen

    Bakpoeder en bloem toevoegen en het zachte deeg kneden

    Het deeg uitrollen (3-5 mm)

    In vierkantjes snijden

    Met suiker bestrooien

    Envelopjes maken (de hoekjes sluiten en knoppen)

    Bakvorm bekleden met bakpapier. Alle envelopjes  erop plaatsen. In de verwarmde tot 180° oven   zetten  voor 20-25 min

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    Heb deze net proberen maken, smaak is echt fantastisch. 1 nadeel het is te zoet. Volgende keer zal ik kwark ipv suiker binnen leggen

    Heb het gisteren uitgeprobeerd en het was een gigantisch succes!Bedankt!!

    Beste Kitty,
    Kwark of plattekaas (algemeen Belgisch-Nederlands)[1] is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais). De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën, waarna er stremsel aan wordt toegevoegd. Na 24 uur verzuren en stremmen op kamertemperatuur wordt de massa gesneden en in een kwarkzak uitgelekt. Er blijft ongeveer een derde van de aanvangshoeveelheid over. Deze massa wordt daarna goed geroerd. Kwark kan worden gemaakt van koemelk, maar ook van geitenmelk of schapenmelk.

    Kwark kan (eventueel vermengd met stukjes fruit) als dessert fungeren. Omdat (magere) kwark een relatief laag caloriegehalte heeft, past het in een caloriearm dieet.

    Heb deze koekjes van middag gemaakt, lekkerrrr. Maar ik denk dat het nog lekkerder is met een appeltje erin, ga dat volgende ker proberen

    Voeg je reactie toe