Recept
Wat een leuk idee!
Ingrediënten:
* 400 g plattekaas
* 200 g boter of margarine
* 150 g suiker
* 1 pakje bakpoeder
* 300-350 g bloem
Bereidingswijze:
Boter (mals) en 150 g suiker goed mengen
Plattekaas toevoegen, mengen
Bakpoeder en bloem toevoegen en het zachte deeg kneden
Het deeg uitrollen (3-5 mm)
In vierkantjes snijden
Met suiker bestrooien
Envelopjes maken (de hoekjes sluiten en knoppen)
Bakvorm bekleden met bakpapier. Alle envelopjes erop plaatsen. In de verwarmde tot 180° oven zetten voor 20-25 min
Smakelijk!
7 reacties Commentaar verbergen
Ziet er super lekker uit.
Heb deze net proberen maken, smaak is echt fantastisch. 1 nadeel het is te zoet. Volgende keer zal ik kwark ipv suiker binnen leggen
Heb het gisteren uitgeprobeerd en het was een gigantisch succes!Bedankt!!
Kristel, bedankt voor de tip. Ik zal dit vanavond met kwark maken
misschien een gekke vraag, maar wat is platte kaas?
Beste Kitty,
Kwark of plattekaas (algemeen Belgisch-Nederlands)[1] is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais). De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën, waarna er stremsel aan wordt toegevoegd. Na 24 uur verzuren en stremmen op kamertemperatuur wordt de massa gesneden en in een kwarkzak uitgelekt. Er blijft ongeveer een derde van de aanvangshoeveelheid over. Deze massa wordt daarna goed geroerd. Kwark kan worden gemaakt van koemelk, maar ook van geitenmelk of schapenmelk.
Kwark kan (eventueel vermengd met stukjes fruit) als dessert fungeren. Omdat (magere) kwark een relatief laag caloriegehalte heeft, past het in een caloriearm dieet.
Heb deze koekjes van middag gemaakt, lekkerrrr. Maar ik denk dat het nog lekkerder is met een appeltje erin, ga dat volgende ker proberen