| Neem alle ingrediënten die u gaat gebruiken. |
| Wij beginnen met het deeg. Zeef uw bloem eerst met een theelepel zout, dit zal uw deeg luchtig maken |
| Voeg een deel van water en kokosolie toe aan de bloem. |
| Begin uw deeg te kneden en voeg meer water. Als uw deeg te zacht en vloeibaar is voeg meer bloem toe, als uw deeg te kruimelig is en te droog voeg meer water toe. |
| Eens u blij bent met uw deeg zet het apart en laat het rusten. Het moet heel elastisch zijn, zacht en goed kneedbaar. Kokosolie maakt deeg zeer zacht en makkelijk te kneden. Eens uw pizza klaar is zal de korst dun en krokant zijn. |
| Voor saus, neem alle tomaatjes en leg ze in een kom met hoge rand. Giet over ze met kokend water en laat ze een tijdje staan terwijl u met andere ingredienten gaat werken. Ze moeten volledig onderdompeld zijn. |
| Eens water niet meer dampt, giet het af om ze sneller af te koelen kunt u ze onder koud water zetten. En als u jonge kinderen hebt kan tomaten pellen een heel leuke activiteit zijn. |
| Snijd de tomaatjes, olijven, champignons, knoflook en ui zodat alles klaar is om op uw pizza te leggen. |
| Nu het deeg klaar is gaan wij beginnen aan de pizza saus. Stoof ui en knoflook op zacht vuurtje tot ze zachter zijn. |
| Voeg blokjes tomaat bij u gestoofde ui en knoflook. |
| Voeg passata toe aan uw saus om het dikker te maken. Zout en kruiden naar smaak. En laat uw saus nog 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Zet dan vuur af en begin met uitrollen van pizzadeeg. Laat uw oven opwarmen op 170° C. |
| Rol uw deeg dun uit. Hier kunt u experimenteren: u kan een perfecte ronde pizza maken of in een vorm van een rechthoek zoals wij dat hebben gedaan in deze recept. U kunt ook voor kleinere pizza's gaan. Wilt u een perfecte vorm bekomen? Neem dan een groot rond bord of een rechthoekige snijplank en leg het op het deeg en omcirkel het. Zo bekomt u de perfecte vorm. |
| Zet de deeg heel kort (ongeweer 10min) in de oven. Zo bekomt u een perfecte krokante deeg. |
| Hier begint uw creatief proces. Spreid uw saus uit over het oppervlak van het deeg en begin te versieren. |
| U kunt beginnen met champignons en olijfjes. |
| Of u kunt heel traditioneel blijven met geraspte Emertal en mozzarella. |
| Omdat de tomatensaus zo lekker is kunt u ook gewoon geraspte kaas strooien en in de oven stoppen. |
| En hier is het resultaat! Geniet van uw lekkere, zelfgemaakte pizza. |