Pizza Calzone recept

    Recept

    Delen

    Zachte deeg, aromatische, sappige vulling – het is niet alleen lekker, het is erg lekker! Dit recept maakt  2-3 pizza’s.

    Ingrediënten:

    voor deeg:

    200 ml melk

    2 tl droge gist

    1 tl suiker

    1 tl zout

    3 el olie

    250 g bloem

    vulling:

    300 g kipfilet

    250 g mozzarella

    300 g champignons

    250 g Cherry tomaten

    3 tl oregano

    2–3 el tomatensaus

    basiliek

    olie

    peper en zout

    ook: een eigeel om erop te smeren

    Pizza Calzone recept1

     

    Bereidingswijze:

    Verwarm de melk tot lauw

    Pizza Calzone recept2

     

     

    en voeg de gist en suiker toe. Laat staan ongeveer 15 min.

    Pizza Calzone recept3

     

    Voeg dan zout, olie en bloem. Kneed door met je handen.

    Pizza Calzone recept4

     

    Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is(ong 45 min).

    Pizza Calzone recept5

     

    Voor de vulling: snijd de kipfilet in blokjes, bak het met een beetje olie op middel-laag vuur 2-3 min

    Pizza Calzone recept6

     

    Voeg gesneden in blokjes champignons toe. Bak nog 10 min

    Pizza Calzone recept7

     

    Voeg oregano, zout en peper bij en haal het mengsel van het vuur.

    Pizza Calzone recept8

     

    Verdeel het deeg in 2 of 3 porties van. Leg de porties die je niet gebruikt onder een theedoek om uitdrogen te voorkomen.  Rol elk deel uit op een met bloem bestoven werkblad. Smeer de helft van de pizzabodems in met de tomatensaus.

    Pizza Calzone recept9

     

    Leg daarop het mengsel van kip, champignons en oregano

    Pizza Calzone recept10

     

    gesneden Cherry tomaatjes erboven

    Pizza Calzone recept11

     

    de volgende laag-basiliek

    Pizza Calzone recept12

     

    en Mozzarella daarboven

    Pizza Calzone recept13

     

    Maak de rand nat met water en vouw dan de pizza dicht, druk de randen goed dicht en je  kan dan eigeel lekker over je pizza smeren.

    Pizza Calzone recept14

     

    Zet maar  in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min tot een mooi goudbruine kleur.

    Pizza Calzone recept15

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe