0 0
Pizza Calzone recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pizza Calzone recept

Recept

Delen

Zachte deeg, aromatische, sappige vulling – het is niet alleen lekker, het is erg lekker! Dit recept maakt  2-3 pizza’s.

Ingrediënten:

voor deeg:

200 ml melk

2 tl droge gist

1 tl suiker

1 tl zout

3 el olie

250 g bloem

vulling:

300 g kipfilet

250 g mozzarella

300 g champignons

250 g Cherry tomaten

3 tl oregano

2–3 el tomatensaus

basiliek

olie

peper en zout

ook: een eigeel om erop te smeren

Pizza Calzone recept1

 

Bereidingswijze:

Verwarm de melk tot lauw

Pizza Calzone recept2

 

 

en voeg de gist en suiker toe. Laat staan ongeveer 15 min.

Pizza Calzone recept3

 

Voeg dan zout, olie en bloem. Kneed door met je handen.

Pizza Calzone recept4

 

Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is(ong 45 min).

Pizza Calzone recept5

 

Voor de vulling: snijd de kipfilet in blokjes, bak het met een beetje olie op middel-laag vuur 2-3 min

Pizza Calzone recept6

 

Voeg gesneden in blokjes champignons toe. Bak nog 10 min

Pizza Calzone recept7

 

Voeg oregano, zout en peper bij en haal het mengsel van het vuur.

Pizza Calzone recept8

 

Verdeel het deeg in 2 of 3 porties van. Leg de porties die je niet gebruikt onder een theedoek om uitdrogen te voorkomen.  Rol elk deel uit op een met bloem bestoven werkblad. Smeer de helft van de pizzabodems in met de tomatensaus.

Pizza Calzone recept9

 

Leg daarop het mengsel van kip, champignons en oregano

Pizza Calzone recept10

 

gesneden Cherry tomaatjes erboven

Pizza Calzone recept11

 

de volgende laag-basiliek

Pizza Calzone recept12

 

en Mozzarella daarboven

Pizza Calzone recept13

 

Maak de rand nat met water en vouw dan de pizza dicht, druk de randen goed dicht en je  kan dan eigeel lekker over je pizza smeren.

Pizza Calzone recept14

 

Zet maar  in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min tot een mooi goudbruine kleur.

Pizza Calzone recept15

Eet smakelijk!

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe