Paté met cranberrygelei recept

    Recept

    Delen

    Licht, luchtig paté en gelei, die de smaak benadrukt – het is origineel, feestelijk, en smakelijk.

    Ingrediënten voor 10-12 personen:

    700 g kippenlevertjes
    2 uien
    2 wortels
    50 ml room 15–22%
    50 g melkboter
    zout
    peper
    Gelei:

    300 g cranberry
    50 g suiker
    10 g gelatine

    Paté met cranberrygelei recept1

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de uien in kleine blokjes, rasp de worteltjes fijn. Bak de ui en de wortels op een bakpan met melkboter tot ze zacht worden

    Paté met cranberrygelei recept2

    Voeg  de kippenlever bij, kruid met peper en zout, laat het pruttelen 15-20 min

    Paté met cranberrygelei recept3

    Doe al de ingrediënten in de blender +room erbij en mix op hoge snelheid tot alles glad is.

    Paté met cranberrygelei recept4

    Vul of spuit voorzichtig de aperitiefglaasjes voor 2/3 vol en laat het in de koelkast opstijven

    Paté met cranberrygelei recept5

    Gelei:

    Week de gelatine in  koud water.

    Paté met cranberrygelei recept6

    Doe cranberry in een pan, voeg de suiker bij

    Paté met cranberrygelei recept7

    Dan 300 ml water nog erbij. Breng het tot kookpunt en laat 10 min zachtjes koken

    Paté met cranberrygelei recept8

    Zeef dit door een doek en roer (nog warm) er het gelatinemengsel door.

    Paté met cranberrygelei recept9

    Giet het cranberrymengsel in mooie glaasjes en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

    Paté met cranberrygelei recept10

     

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe