0 0
Paté met cranberrygelei recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Paté met cranberrygelei recept

Recept

Delen

Licht, luchtig paté en gelei, die de smaak benadrukt – het is origineel, feestelijk, en smakelijk.

Ingrediënten voor 10-12 personen:

700 g kippenlevertjes
2 uien
2 wortels
50 ml room 15–22%
50 g melkboter
zout
peper
Gelei:

300 g cranberry
50 g suiker
10 g gelatine

Paté met cranberrygelei recept1

 

Bereidingswijze:

Snijd de uien in kleine blokjes, rasp de worteltjes fijn. Bak de ui en de wortels op een bakpan met melkboter tot ze zacht worden

Paté met cranberrygelei recept2

Voeg  de kippenlever bij, kruid met peper en zout, laat het pruttelen 15-20 min

Paté met cranberrygelei recept3

Doe al de ingrediënten in de blender +room erbij en mix op hoge snelheid tot alles glad is.

Paté met cranberrygelei recept4

Vul of spuit voorzichtig de aperitiefglaasjes voor 2/3 vol en laat het in de koelkast opstijven

Paté met cranberrygelei recept5

Gelei:

Week de gelatine in  koud water.

Paté met cranberrygelei recept6

Doe cranberry in een pan, voeg de suiker bij

Paté met cranberrygelei recept7

Dan 300 ml water nog erbij. Breng het tot kookpunt en laat 10 min zachtjes koken

Paté met cranberrygelei recept8

Zeef dit door een doek en roer (nog warm) er het gelatinemengsel door.

Paté met cranberrygelei recept9

Giet het cranberrymengsel in mooie glaasjes en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

Paté met cranberrygelei recept10

 

Smakelijk!

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe