Pasta met boscaiolasaus recept

    Recept

    Delen
    Pasta met boscaiolasaus recept

    Boscaiola betekent “in de stijl van een bosbewoner” omdat een wandeling door het bos vaak een groot aantal eetbare paddenstoelen oplevert, die zit in de saus.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 theelepels olijfolie
    200 g champignons,in dikke plakjes gesneden
    2 teentjes knoflook, geplet
    200 gr ham, grofgehakt
    60 ml droge witte wijn
    300 ml room
    500 gr pasta
    2 eetlepels fijngehakt vers bieslook

    Bereidingswijze:

    – Verhit de olie in een middelgrote steelpan. Bak de champignons, ham en knoflook roerend tot ze mooi van kleur zijn. Voeg de wijn bij. Laat het zonder deksel doorkoken tot de wijn tot de helft gedampt is.
    – Voeg de room bij het champignons en laat het zonder deksel zacht doorkoken, tot de saus dikker begint te worden.
    – Kook ertussen de pasta beetgaar en laat ’t uitlekken.
    – Voeg het bieslook en de pasta aan de saus toe. Schep alles voorzichtig op de borden.

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    ik heb het pas nu klaargemaakt, één grote portie al gegeten en kan er niet meer van af blijven

    Voeg je reactie toe