Pannenkoeken met kersen,kwark en vanille- of aardbeiensaus

    Recept

    Delen
    Pannenkoeken

    Pannenkoeken met kwark zijn heerlijk voor een speciaal ontbijt met het gezin in het weekend!

    Ingrediënten:

    * 10-12 pannenkoeken (zie Recept Pannenkoeken )

    vulling:

    * 400 g kwark
    * 4-5 el zure room
    * 4-5 el suiker
    * 300 g kersen (vers of gevroren)

    aardbeiencréme:

    * 300 g verse aardbeien
    * 3 el suiker
    * 1 el aardappelbloem

    vanillecréme:

    * 1 ei
    * 3 el suiker
    * 250 ml room (10-20%) of volle melk
    * 2 tl bloem
    * 1 zakje (12-15g) vanillesuiker

    Bereidingswijze:

    Aardbeiencréme:

    Mix aardbeien

    Voeg 150 ml water, suiker en breng dit tot het kookpunt

    Roer de aardappelbloem met 50 ml water

    Voeg  dat bij de aardbeienmengsel, roer snel en haal van het vuur af. Laat afkoelen.

    Vanillecréme:

    Verse room tot het kookpunt brengen

    Meng één ei, suiker en vanillesuiker samen, voeg het bloem bij

    Voeg de kokende room al roerend bij

    Giet terug in de kookpan, laat zachtjes koken (roerend) tot het begint dikker te worden

    Vulling:

    meng de kwark met suiker en zure room

    Laat de kersen ontdooien, meng met de kwark

    Leg de vulling op een pannenkoek

    Sluit de pannenkoek door de kanten te vouwen zoals een envelop

    Garneer bij het opdienen met crémes.

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe